Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam116
Toplam Ziyaret791825
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MASABAŞI ORMAN YANGINI TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MASABAŞI ORMAN YANGINI TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Orman Yangını konulu masabaşı tatbikatı gerçekleştirildi.
Vali Pehlivan, tatbikat öncesinde yapmış olduğu konuşmasında; “İlimizde, yaklaşık 16 bin kilometrekarelik bir yüzölçüme sahibiz. Bunun yaklaşık %53'ünü ormanlarımız teşkil ediyor. Orman varlığımızın bu derece fazla olması sevindirici bir durumdur. Ancak orman varlığının fazlalığı orman yangını konusundaki hassasiyeti de artırmaktadır.
Orman yangını demek ormandaki bütün yaşayan canlıların kaybedilmesi demek oluyor. Ormanlar yanınca, canımız yanıyor. Hiçbir canlımızı bu şekilde kaybetmek istemiyoruz. Bu yüzden de tedbirlerimizi üst düzeyde tutmak için gayret sarf ediyoruz. İlgili bütün kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinasyonu ile yerine getirilmekte olan hazırlık çalışmaları,alınan tedbirler ve tatbikatlar ile orman yangınlarına karşı en etkin mücadele verilecektir. En büyük temennimiz hiç orman yangını olmamasıdır. Bunun için önleme çalışmaları önem arz etmektedir. Orman yangını çıkması durumunda ise söndürme çalışmalarının en etkili şekilde yapılması gerekmektedir. Sonrasında ise yanan yerlerin rehabilitasyonu, yeniden ormana dönüştürülme çalışmaları hassasiyetle sürdürülmektedir.” dedi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen masabaşı tatbikatta, hazırlanan senaryo çerçevesinde İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu'nda görevli; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanlığı ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kendi görev alanları ile ilgili olarak sunumlarını gerçekleştirdi.

123 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın