Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam363
Toplam Ziyaret792072
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER TANITILDI

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER TANITILDI

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi, kentin coğrafi işaretli 18 ürününün tanıtımı için bir etkinlik düzenledi.
Etkinlikte katılımcılara Mersin'in özel ürünleri ikram edildi ve her ürüne özgü şiirler okundu.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi tarafından kentin coğrafi işaretli 18 ürünün tanıtımı için etkinlik düzenlendi.
Yenişehir ilçesindeki bir otelde düzenlenen etkinlikte katılımcılara kentin coğrafi işaretli ürünlerden Tarsus kebabı, Erdemli Lamas limonu, Tarsus fındık lahmacunu, Mersin tantunisi, Tarsus humusu, Mut kayısısı, Silifke çileği, Tarsus şalgamı, Silifke yoğurdu, Tarsus beyazı üzüm, Mersin kerebiçi ve cezeryesi ikram edildi.
MEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, çevresi, tarihi, sosyal ve kültürel değerleri ile bir birikimimin ürünü olan coğrafi işaretli ürünleri şiirle tanıtmak istediklerini söyledi.
Coğrafi işaretli ürünler konusunda gençlerin bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Atasoy, şunları kaydetti, "Türk mutfağının en özel sanatlarından birisi de Mersin mutfağıdır. Mersin mutfağı, Akdeniz, Ortadoğu ile Yörük ve Türkmen kültürlerinin kişiliğini yansıtır. Mersin'e değer kazandıran coğrafi işaretli ürünler yine Mersin'in kültür birikiminden oluşmaktadır.
Mersin'in bu kültür kaideleri, nitelikli turizmin bir parçası da olmalıdır. Tescilli ürünlerimiz kente katma değerler sağlamaktadır. " dedi
MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol ve akademisyenlerin de yer aldığı program sonunda şef ve şairlere teşekkür belgesi takdim edildi.

144 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın