Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret790664
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, yurt çapında olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinlikler 15 Temmuz Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin 7. Yıldönümü dolayısıyla ilçemizde düzenlenen etkinliklerde; şehitlik ziyareti gerçekleştirildi, camilerde şehitler için mevlüt okutuldu. Etkinlikler kapsamında, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kortej yürüyüşü yapılırken, İnönü Caddesi üzerindeki Demokrasi ve Milli Birlik Meydanında program düzenlendi. Etkinliklere; ilçe Kaymakamı İhsan Ayrancı, Belediye Başkanı Volkan Şeker, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.
İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı, 15 Temmuz dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaymakam Ayrancı mesajında, “Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelen 15 Temmuz hain darbe girişiminin milletin iradesi ve kararlılığı ile akamete uğratılışının 7'inci yılına ulaşmanın haklı onur ve gururunu yaşıyoruz. 15 Temmuz gecesi ismini bilmediğimiz milyonlarca kahraman vatan evladı, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inerek güvenlik güçlerimizin yanında yer almış ve vatanı her ne pahasına olursa olsun koruyacağını, yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazmaya hazır olduğunu göstermiştir.” dedi.
Kaymakam Ayrancı, mesajının devamında şu görüşlere yer verdi: “Türk milletinin yeniden şahlanışının adı olan 15 Temmuz; tankın ve topun millet iradesi karşısında yenilmeye mahkûm olduğunun en önemli kanıtıdır. Milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar, 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhu ve Kuvay-i Milliye şuurunun vücut bulduğu kutlu bir mücadele ile bozguna uğramışlardır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Demokrasi Destanı'nı yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan tüm aziz şehitlerimize bir kez daha yüce Allah'tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”
Belediye Başkanı Volkan Şeker de yayınladığı mesajında, “Demokrasi ve Milli Birlik Meydanında 15 Temmuz ruhuyla bir araya geldik. 15 Temmuz Hain darbe girişimini Demokrasi ve milli birlik zaferine dönüştüren Aziz milletimize şükranlarımızı arz ederim. Demokrasi ve Milli Birlik kortejimizi, hainlere karşı omuz omuza veren Mutlu hemşerilerimizle beraber tedbirlerle gerçekleştirdik. Türkiye Yüzyılı aziz şehitlerin kanı, kadirşinas milletimizin dualarıyla yaşanacaktır.” ifadelerini kullandı.
Başkan Şeker, 15 Temmuz dolayısıyla yayınladığı mesajını şöyle tamamladı: “Hain darbenin anlatıldığı belgesel bir kez daha gösterdi ki, meydanı Fetullahçı hainlere bırakmayan Kahraman Türk milleti, devletine sahip çıkarak dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Milli iradeye yönelik darbe girişiminin Türkiye yüzyılı kahramanlarının püskürtmesiyle bozguna uğradığı 15 Temmuz gecesi, aynı ruhla bugün meydanlara inmiştir. Türkiye tek yürek, Mut tek yürektir.”
İlçemizdeki 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde, Demokrasi ve Milli Birlik Kortej Yürüyüşü düzenlendi. Hükümet Caddesi'nden başlayan ve Türk Bayrakları taşınan kortej yürüyüşü, Demokrasi ve Milli Birlik Meydanında son buldu. Demokrasi ve Milli Birlik Meydanında yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk tarafından Kuran-ı Kerim okundu, günün anlam ve önemine yönelik olarak İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanı Volkan Şeker birer konuşma yaptı. Programda ayrıca şiirler okundu, 15 Temmuz konulu video ve film gösterileri izletildi. 15 Temmuz Anı Defterinin imzaya açıldığı program, edilen duaların ardından sona erdi. 15 Temmuz için ayrıca, saat 00.13'te ve sabah namazından önce tüm camilerden selalar okundu.

129 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın