Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam779
Toplam Ziyaret791664
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

YAYA GEÇİDİ SİNYALİZASYON SİSTEMİ KAZALARI ÖNLEYECEK

YAYA GEÇİDİ SİNYALİZASYON SİSTEMİ KAZALARI ÖNLEYECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkalığı tarafından kentin araç ve yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu 4 noktada, 'Butonlu yaya geçidi sinyalizasyon sistemi' kuruldu. Sistem sayesinde butona basıldığında en geç 1 dakika içerisinde yayalara yeşil, sürücülere ise kırmızı ışık yanarken, yayaların güvenli ve kontrollü bir şekilde karşıdan karşıya geçişi olanaklı hale geliyor.
İsmet İnönü Bulvarı Mersin Çarşısı, Adnan Menderes Bulvarı Polis Evi, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı Mersin Valiliği ve KYK Kız Öğrenci Yurdu yaya geçitlerine kurulan sistem sayesinde, yaya kaynaklı kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Ekipler, UKOME Genel Kurulunun uygun bulduğu bölgelerde, 'Butonlu yaya geçidi sinyalizasyon sistemi'ni kurmaya devam edecek.
Trafik Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Namlı, yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu yaya geçitlerine bu sistemi kurduklarını belirterek, “4 farklı noktadaki sistem sayesinde, yayalarımız güvenli ve kontrollü bir şekilde karşıdan karşıya geçiyor.
'Butonlu yaya geçidi sinyalizasyon sistemi' sayesinde yayalarımız, yaya geçitlerinde bulunan butonlara basarak, en geç 1 dakika içerisinde kendilerine yeşil, sürücülere kırmızı ışık yanmasıyla güvenli bir şekilde geçiş sağlıyorlar.
Yaya kaynaklı kazaları engelleyen bu sistem, aynı zamanda sürücülere de tereddüt etmeden seyahat etme imkanı sağlıyor” dedi.

329 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın