Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam367
Toplam Ziyaret791252
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mut Belediyesi, 2023 Yılı Ağustos Ayı Meclis Toplantısını hafta içerisinde gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Volkan Şeker başkanlığında yapılan meclis toplantısında; 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Mut Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan Belediye Meclis Toplantısı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra meclis gündeminde yer alan maddelerin görüşülmesine geçildi.
Meclis gündeminin birinci maddesinde Trafo Yeri konusu görüşüldü. Yazalanı ve Yatırtaş mahallelerindeki 2 adet trafo yerinin işaretlenmesine yönelik olarak Uygulama İmar Plan Tadilatı üzerinde çalışıldığı belirtildi. Mecliste yapılan oylamada gündem maddesi, İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Gündemin ikinci maddesinde İmar Plan Tadilatı konusu yer aldı. Yazalanı Mahallesindeki bir parsele yönelik olarak hazırlattırılan Uygulama İmar Plan Tadilatı konusu, İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Belediye Meclisinin üçüncü gündem maddesinde Ek Bütçe konusu görüşüldü. Görüşülen maddede; 2023 yılı için belirtilen müdürlüklerde bulunan bütçe kalemleri için 55 milyon 310 bin TL. Gider Bütçesi ve 55 milyon 310 bin TL. Gelir Bütçesi için Ek Bütçe talep edildi. Madde Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Mecliste görüşülen 4. 5. 6. ve 7. maddelerde İçkili Yer Bölgesi Tespiti konusu yer aldı. Görüşülen maddelerde, 4 işletmecinin içkili yer talepleri değerlendirildi. Daha önce komisyonlarda görüşülen 3 madde yapılan oylamada oy çokluğuyla reddedilirken; kalan diğer maddenin Tüm Komisyonlara havalesi de yine oy çokluğuyla ret oyu aldı.
Gündemin son ve sekizinci maddesinde dilek ve temenniler dile getirildi. Dilek ve temenniler kısmında meclis üyesince gündeme getirilen, ilçemizdeki doğal gaz çalışmalarıyla ilgili olarak Belediye Birim Amirlerince yapılan bilgilendirmede; Güllük ve Yazalanı mahallelerinde çalışmaların bittiği ve Pınarbaşı Mahallesinde ise kutu koyma işlemlerinin bitmek üzere olduğu belirtildi.
Kutu koyma işleminin Cumhuriyet Mahallesiyle devam edeceği belirtilirken; ondan sonra Deveci Mahallesinin bitirileceği, Doğancı Mahallesinin kanalının yapılacağı ve devamında da Karşıyaka ve Meydan mahallelerinde çalışma yapılacağı kaydedildi.
2023 Yılı Ağustos Ayı Mut Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Volkan Şeker'in Muharrem ayını kutlamasıyla son buldu. Başkan Şeker, “Kerbela neticede hepimizin yıllarca unutmayacağı bir acıdır. Tabi aşure bütün çeşitlerin toplanarak, ortak olaraktan bir uyum oluşturduğu bir mesajdır.” dedi.

367 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın