Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam70
Toplam Ziyaret790716
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ DANIŞ ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARDI

MUT ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ DANIŞ ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARDI

Yaz ayının başlamasıyla birlikte ülkemizin çeşitli yerlerinde başlayan orman yangınları, ciğerimizi yakmaya devam ediyor. Sıcak, kuru hava ve rüzgarın şiddetiyle çabuk ve geniş alana yayılan yangınlar, can ve mal kayıplarına neden olurken, milli servetimizi de kül ediyor dedi.
İlçedeki basın mensuplarının ziyaret ettiği Mut Orman İşletme Müdürü Utku Danış, yurttaşları orman yangınlarına karşı duyarlı olmaya davet etti. Yurttaşlardan orman yangınlarına karşı duyarlı olmasını isteyen Orman İşletme Müdürü Danış, özellikle anız yangınlarına dikkat çekti. Danış, “Son zamanlarda bahçe temizliği veya bu tür benzeri eylemlerden uzak durulmasını, havanın poyrazlı olması sebebiyle rüzgarın ciddi bir olumsuz durum oluşturacağını ve vatandaşlarımızın bu dönemde mümkün olduğu ölçüde havanın sıcak ve nemin düşük olduğu zamanlarda bu olaylardan uzak kalmasını istiyoruz.” dedi.
Özellikle Göksu ırmağı kenarındaki trafolardan kaynaklı yüklenmelerden orman yangını çıkabildiğini ifade eden Danış, “Trafoların bakımlarının yapılmasında fayda var. Özellikle Tedaş'ın kontrolünde olan bir konu bu. Biraz daha bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

346 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın