Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam695
Toplam Ziyaret791580
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞHEKİM ÖZER: ÖNCELİĞİMİZ MUT'TA YAPILABİLECEK OLANLARIN MUT'TA YAPILMASI

BAŞHEKİM ÖZER: ÖNCELİĞİMİZ MUT'TA YAPILABİLECEK OLANLARIN MUT'TA YAPILMASI

Mut Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hüseyin Özer, ilçede görev yapan basın mensuplarını makamında ağırladı. İlçedeki gazetecilerin ziyaret ettiği Başhekim Uzm. Dr. Özer, hastaneye yeni ataması yapılan doktorlar ve hastanenin son durumu hakkında bilgiler verdi.
Önceki Başhekim Dr. Mehmet Deliktaş'ın yerine atamasının yapılmasıyla Gülnar Devlet Hastanesi'nden Mut'taki görevine başlayan Başhekim Özer, yaklaşık 4 aylık görev süresince yaptıkları çalışmaları anlattı. Başhekim Yardımcısı Dr. Muhammed Haluk İkinci'yle birlikte bir ivme yakaladıklarını söyleyen Özer, “Personelimizin daha önceden yüzde 80'ini tanıdığımız için hemen kabullendiler bizleri. Ardından işlemlere geçtik yavaş yavaş. Zaten daha öncesinde güzel bir hastane bırakmış bu noktada Mehmet bey (Dr. Mehmet Deliktaş). Kendisine de ayrıca teşekkür ederim. Gerçekten çok emek harcamış. Tabi istediklerinin yanında olmayan şeylerde var, o da inşallah hep birlikte bize nasip olur.” dedi.
Başhekim Uzm. Dr. Özer, “Özellikle bizim istediğimiz Mut'ta yapılabilecek olan şeylerin Mut'ta yapılması. Vatandaşın sağa sola gitmemesi. Üçüncü basamak hastane için, gerekli olan şeyler için
mecbur gideceğiz kendimde içinde, öyle durumlarda; ama burada yapılabilecek olan şeylerin burada yapılmasına biz öncelik veriyoruz. Bu noktada da hem İl Sağlık Müdürlüğümüzden, hem Bakanlığımız, hem çevrelerimizin desteğiyle önce uzman eksiği kadromuzu tamamlamaya başladık.” şeklinde konuştu.
Bu süreçte Mut Devlet Hastanesi'ne uzman doktor atamalarının yapıldığını kaydeden Özer, yapılan atamalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu süreçte 3 tane Dahiliye uzmanımız atandı, göreve başladı. Mehmet Ünal, İsmail Yiğitdöl ve Yasin Kılıç Dahiliye uzmanlarımız. Bir Çocuk Hastalıkları Uzmanımız geçen hafta başladı, bu hafta küçük bir görevlendirmeyle gitti. İsmi Hazal Eryılmaz. Ardından Radyoloji Uzmanımız başladı, İbrahim Levent Özmutlu. O bizim için çok büyük bir avantaj oldu. Kendisi de çok naif bir hekim. Bir yerinden ultrason istediğin zaman hastayı bütüncül olarak değerlendiriyor ve benim çok sevdiğim bir şeydir. Burcu Türkoğlu Fizik Tedavi Uzmanımız. Bulunduğu yerden ayrılışını yaptı, kısmet olursa ayın 15'inde burada görevine başlayacak”
Mut için en büyük eksikliklerden olan 3 tane Acil Tıp Uzmanının da göreve başladığını belirten Başhekim Özer, bunun kendilerine güven verdiğini kaydetti. Özer, konuyla ilgili şunları söyledi: “3 tane Acil Uzmanımız hastanemizde göreve başladı. Kendimde Acil Tıp Uzmanıyım, ama Mut için en büyük eksikliklerden birisi buydu. Mut potansiyel olarak ağır vakaların çok görüldüğü, kötü vakaların yönetiminin zor olduğu ve vakaların çok görüldüğü bir yer. Acil Tıp Uzmanları bu noktada bize güven veriyor. Gelen bütün ağır vakalarda, bütün kötü vakalarda doğrudan devreye giriyor ve hem arkadaşlarımız kendini güvende hissediyor, hem idare olarak biz güvende hissediyoruz, hem de hasta ve hasta yakınları kendilerini güvende hissediyor. Benimle birlikte 4 tane Acil Tıp Uzmanımız oldu. Kısmet olursa, Fizik Tedavi Uzmanımızın eşi de eş durumundan nakil talebi verecek; o da Acil Tıp Uzmanı. Yani burası tamamıyla, 24 saat Acil Tıp Uzmanının olduğu, bütün ağır vakalarda doğrudan uzman gözüyle vakaların birlikte değerlendirildiği bir durum olacak. Bunun önemini ayrıca belirtmek isterim. Dolayısıyla Mut için, çevre ilçe hastaneleri için çok önemli olan bir birim. Dolayısıyla bütüncül gözle hastalarımıza bakabilen Acil Uzmanlarımız geldi.”
Başhekim Özer, diğer atamalarla ilgili de şu bilgileri verdi: “Enfeksiyon Uzmanımız atandı, bekliyoruz. Radyolojiyle uzmanıyla birlikte atandı, Radyoloji uzmanımız başladı. İnşallah onu da bekliyoruz. Bir Anestezi Uzmanımız atandı. O da aynı şekilde atama kararı geldi, ama bulunduğu yerden, Maraş'ta çalışıyormuş, deprem bölgesi olduğu için o daha biraz ayrılması için zaman verebilirler.”
Başhekim Özer, 7 Eylül'deki atamalarda da Kardiyoloji ve Nöroloji konusunda umutlu olduklarını sözlerine ekledi.
Mut Devlet Hastanesi'ne Ek Hizmet Binası projelendirmesi için İl Müdürlüğüne gerekli başvuruları yaptıklarını kaydeden Başhekim Özer, “Zaten 3 kat projelendirildi, daha sonrası devam edecek. 2-3 tane hastane çevresinde yer var. Uzak değil, bitişiğine yapmayı düşünüyoruz ki; kompleks halinde olsun hastanemiz. Bundan sonra hep birlikte, vatandaşlarımızın ve basınımızın desteğiyle İnşallah güzel şeyler olacaktır, diye düşünüyorum.” dedi.
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Hüseyin Özer, son olarak hastaneye Emar (MR) cihazı kazandırmak için yapılan çalışmaları anlattı. Özer, “21 Ağustos'ta MR Komisyonu İl Sağlık Müdürlüğünde toplandı. Başhekim Yardımcımız Haluk Bey'i görevlendirdik. Başvurular artık tamamen bitti, şartnameler teslim edildi. Mut'la, Silifke'yle ve Anamur'la birlikte başvuru yapıldı. Eylül'de muhtemelen ihale yapılacak.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

376 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın