Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam749
Toplam Ziyaret791634
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mut Belediyesi, 2023 Yılı Eylül Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker başkanlığında yapılan meclis toplantısında; 2'si ek gündem olmak üzere 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Mut Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan Belediye Meclis Toplantısı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 2 ek gündem maddesinin meclis gündemine alınması oybirliğiyle kabul edilmesiyle gündemde yer alan maddelerin görüşülmesine geçildi. Mecliste ilgili komisyonlardan gelen raporlar ve Başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü.
Meclisin birinci gündem maddesinde 2023 Ek Ödenek konusu görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonundan uygun görülerek meclise sevk edilen 73 milyon 890 bin TL'lik Ek Ödenek, oy birliğiyle kabul edilerek meclisten geçti.
Meclis gündeminin ikinci maddesinde Köşk Trafo Plan Tadilatı görüşüldü. Yatırtaş ve Yazalanı Mahallesi sınırları içerisinde köşk trafo işaretlenmesine yönelik hazırlanan imar plan tadilatının, söz konusu köşk trafo büyüklüğü, köşk trafo yapımının park bütünlüğünü ve işlevselliğini bozacağı kanaatine varılarak İmar Komisyonunda uygun bulunmayan gündem maddesi, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Üçüncü gündem maddesinde Yazalanı Mahallesindeki parsellerin İmar Tadilatı görüşüldü. İmar Komisyonuna havale edilen ve komisyonda söz konusu imar plan teklifinde kaldırılan yolun devamı olmadığından, diğer yolun devamlılığı sağlandığından ve yoğunluk artışı öngörülmediğinden, ayrıca İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Hukuk İşleri Müdürlüğünün görüşleri doğrultusunda uygun olduğuna kara verildiği belirtildi. Görüşülen madde, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Dördüncü gündem maddesinde Doğancı Mahallesinde bulunan Artık Parça Satışı konusu görüşüldü. Madde, İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Beşinci gündem maddesinde, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konusu görüşüldü. Görüşülen madde, oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis gündemine ek alınan altıncı maddede, Kredi alınması için Belediye Başkanı Volkan Şeker'e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Görüşülen madde içeriğinde, İller Bankası'ndan 13.04.2023 tarihinde Asfalt, Bitüm, Çakıl, Sıcak ve Soğuk Asfalt Alımı İşi için 5 milyon TL kredi tahsis edildiği belirtilerek, tahsis edilen kredinin Sıcak, Soğuk Asfalt ve Parke Yapım İşi olarak değiştirilmesi ve kredi tutarının 15 milyon TL'ye çıkarılması için yeni kredi başvurusu yapılması ve krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Volkan Şeker'e yetki verilmesi istendi. Başkan Şeker'e yetki verilmesi, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.
Mecliste görüşülen yedinci ve son gündem maddesinde Doğancı Mahallesindeki bir parsele yönelik olarak Uygulama İmar Plan Tadilatı konusu görüşüldü.
Görüşülen madde, İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Mut Belediyesi, 2023 Yılı Eylül Ayı Meclis Toplantısı, meclis üyelerince gündeme getirilen konuların görüşülmesi, dilek ve temennilerle sona erdi.

243 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın