Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam106
Toplam Ziyaret790991
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

15. GELENEKSEL SERTAVUL YÖRÜK ŞENLİĞİ KUTLANDI

15. GELENEKSEL SERTAVUL YÖRÜK ŞENLİĞİ KUTLANDI

Sertavul Yaylasında, Yayla ve Yörük Festivali büyük bir coşkuyla kutlandı.
Mersin Büyükşehir ve Mut Belediyesi katkılarıyla Sertavul yaylası Pazar yerinde, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla başlayan şenlik, Protokol, STK'lar tertip komitesi ve sponsorların plaketlerinin verilmesiyle devam etti.
Şenliğe, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Selahattin Arslan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Yörük derneklerinden temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şenlikte bir konuşma yapan Sertavul Yaylasını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Koç, kendilerini yalnız bırakmadıkları için uzaktan ve yakından gelen herkese teşekkür ederken Sertavul'da öncelikli olarak sağlık ocağı ve içme suyu sorunu olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Volkan Şeker ise, “Rabbim daha ne büyük zaferler yaşattı bizlere bundan sonrada Türk yurdundan Türk kelimesini hiçbir zaman eksik etmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuza kadar yolunda gidip, Cumhuriyeti en yüksek noktalara taşıyabilmek için beraber mücadele edeceğiz diyorum. Sizleri çok seviyoruz. Tekrardan bayramınız kutlu olsun. Selam olsun Sultan Alparslan'dan Mustafa Kemal Atatürk'e diyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum iyi eğlenceler” dedi.
Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi sanatçıları, Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Rıza Yılmaz ve Aylin Dinçer türküleriyle vatandaşı coşturdu.

344 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın