Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam416
Toplam Ziyaret791301
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT BEYAZI İNCİR ÜRETİCİSİNİ SEVİNDİRDİ

MUT BEYAZI İNCİR ÜRETİCİSİNİ SEVİNDİRDİ

İlçemizde 8 bin dekar alanda üretilen beyaz incirde rekoltenin yaklaşık 30 bin ton ulaşması beklendiği belirtilirken, fiyatının bahçede 55 TL'nin altına düşmemesi üreticinin yüzünü güldürdü
Mut beyazı incirde hasat sona doğru yaklaşırken bu sene altın yılını yaşadı. İlçemizde 8 bin dekar alanda üretilen beyaz incirden bu sene yaklaşık 30 bin ton rekolte beklenirken, fiyatının bahçede 55 TL'nin altına inmemesi üreticinin yüzünü güldürdü.
Türkiye'nin üretim merkezlerinden Mersin'in her ilçesinde çiftçiler ülke ekonomisine önemli katkı veriyor.
Yaz kış her mevsim çeşitli ürünlerin hasat edildiği kentte ilçemizde başta kayısı, erik, zeytin ve incir olmak üzere birçok ürünü üreterek hem yurt içine hem de yurt dışına satılmasını sağlıyor. Kayısı ve erik sezonunun tamamlanmasının ardından hasadı başlayan Mut beyazı incirinde de sona yaklaşılıyor. İlçede 8 bin dekar alan üretilen şehrin beyaz altını incirden bu yıl 30 bin ton rekolte bekleniyor.
İlçede üreticinin önemli gelir kaynaklarından olan beyaz incir rengi, aroması, tadı ve sevkiyata dayanıklılığı ile tercih ediliyor.
Turfanda kilogramı 65 liradan alıcı bulan incir hasatta sona doğru yaklaşılırken 55 liradan alıcı bulmaya devam ediyor. Geçen yıl 15-20 TL'ye kadar düşen incirin fiyatının bu yıl 55 TL altına inmemesi üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Öte yandan kurutması yapılan incirin fiyatının ise bu yıl 250 TL civarında olduğu ifade edildi.
Mut İlçe Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Mut Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü öncülüğünde Mut incirinin coğrafi işaret marka çalışmalarının devam ettiği ve en kısa zamanda sonuçlanmasının da beklendiği belirtildi.

434 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın