Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam457
Toplam Ziyaret791342
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KADIN MUHTAR ADAYLARINDAN 100.YIL KUTLAMASI

KADIN MUHTAR ADAYLARINDAN 100.YIL KUTLAMASI

“Mut'a kadın eli değecek” sloganıyla yola çıkan Mut'taki kadın muhtar adayları, Cumhuriyetimizin 100. Yılını, düzenledikleri programla kutladı.
Önümüzdeki yerel seçimlerde Mut'un ilk kadın muhtarları olabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren ve birlik beraberlik içerisinde hareket eden kadın adaylar, Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle müzikli program düzenledi. Mut Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programa; Pınarbaşı Mahallesi muhtar adayı Ayşe Uğur, Kültür Mahallesi muhtar adayı Esma Akdağ, Meydan Mahallesi muhtar adayı Duygu Demir Can, Tuğrul Mahallesi muhtar adayı Fatma Ayan ve Deveci Mahallesi muhtar adayı Mükerrem Güven ile çok sayıda konuk katıldı.
Programda, Çukurbağ Cumhuriyet Kadınlar Korosu sahne alırken, Türk Sanat Müziği konseri verildi, marşlar söylendi ve müzikli program yapıldı.
Mut kadın muhtar adaylarından Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen programın açılışında konuşan Serkan Tokgöz, “Cumhuriyet, kadın konusunda kuru bir feminizm anlayışından beslenmez.
En basitinden Cumhuriyet kadını erkeğe eşitlememiştir, onu zaten ait olduğu yere kondurmuştur. Çünkü Cumhuriyet kadını Anadolu'dur, topraktır, güneştir. Kadının erkeğe eşitlenmesi bir ölçüt değildir öte yandan. Cumhuriyete göre kadın, her başarılı erkeğin ardındaki obje değildir. Kadın, o başarının ta kendisidir.” dedi.
Tokgöz, şunları söyledi: “Cumhuriyet kadını, şehirlerin lüks caddelerinde sloganlar atarak konmamıştır ait olduğu yere. Mermi taşımıştır cepheye, dizi parçalanmıştır cephelerde. Topuklu Efe olarak, Çete Ayşe olarak gelmiştir bugüne. Velhasılıkelam Cumhuriyet kadındır, kadınlarımız da Cumhuriyet. Var olsun Cumhuriyet kadınları, var olsun kadınlarımızı binlerce yıllık esaretten çekip alan Atatürk!”
Programda, Mut Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülsüm Kevser Mut'ta günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.
Programda, Çukurbağ Cumhuriyet Kadınlar Korosu sahne alırken, sevilen türkü ve şarkıları seslendirdi. Bülent Akbaş'ın Türk Sanat Müziği konseri ile devam eden program, söylenen marşlar ve müzikli programla son buldu.

365 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın