Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam506
Toplam Ziyaret791391
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KASIM AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

KASIM AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mut Belediyesi, 2023 Yılı Kasım Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker başkanlığında yapılan meclis toplantısında; 1'i ek gündem olmak üzere 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Mut Belediyesi Sinema ve Toplantı Salonunda yapılan Belediye Meclis Toplantısı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Meclis açılışında konuşan Belediye Başkanı Volkan Şeker, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle Mut'ta düzenlenen kutlama programları ve etkinliklere değinen Başkan Şeker, “Aynı hisleri yaşayarak güzel bir gün geçirdik. Daha nice yüzyıllara. Sonsuza kadar Cumhuriyetin devamı için de canla başla mücadele etmeye hep beraber söz verdik.” dedi.
Başkan Şeker, şöyle konuştu: “Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, yolunda ve ilkelerinde Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatabilmek için de her daim hazırız. Bu ruhu hepinizde görüyorum. Tüm Mut halkında gördük. Çocuklarımızın bile bakışları Atatürkçüydü. İnşallah sonsuza kadar çok güçlü ve dünyaya hükmeden bir Türkiye, Türk Milleti olabilmesi için de Türkiye Cumhuriyeti devletinde hepimiz birlik beraberlik içerisinde mücadele etmek zorundayız.”
Mut'ta düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri nedeniyle herkesi kutlayan Başkan Şeker, “Birlik beraberlik içerisinde, hep beraber aynı duygu, düşünceler ve hisleri yaşadık. Ve bütün Mut halkı da o günkü programlardan dolayı aynı duyguları yaşadığı için herkes çok mutlu. Zaten doğruyu ve güzeli herkes hem bilir, hem sever, hem destekler. Ben tekrardan hem teşekkür ediyorum, hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız meclis ortamında da kutlu olsun. Yüzüncü yıl, daha nice yüzyıllar olsun diyorum.” şeklinde konuştu.
Başkan Şeker'in konuşmasının ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclisin birinci gündem maddesinde Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Yönetmeliği görüşüldü. Plan Bütçe komisyonunda incelenip uygun görülerek meclise gönderilen madde, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis gündeminin ikinci maddesinde 2024 Tarife Cetveli görüşüldü. Madde Plan Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Üçüncü gündem maddesinde ise 2024 Katı Atık Tarife Cetveli konusu görüşüldü. Bu madde de Plan Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Meclise sunulan ve gündeme alınması kararlaştırılan ek gündem maddesinde, Meydan Mahallesi 333 ada 1 parselin içerisinde bulunan ticari alanın (trafo ve park yeri hariç) 10 yıllığına kiralanması konusu görüşüldü. Madde İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, İyi Parti grubu adına meclis üyesi Yüksel Patır tarafından yazılı önerge verildi. Verilen dilekçede, belediyede çalışan sayısı, araç sayısı, belediyenin borcu gibi konularda bilgi talep edildi. İyi Parti grubu adına önergeyi veren Yüksel Patır, verilen sözlü yanıtların yazılı olarak verilmesini istedi.
Mut Belediyesi 2023 Kasım Ayı Meclis Toplantısı, diğer meclis üyelerinin dilek ve temennilerini dile getirmesiyle sona erdi.

319 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın