Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam626
Toplam Ziyaret791511
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE FİDAN DİKİMİ YAPILDI

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE FİDAN DİKİMİ YAPILDI

İlçemizde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 2023 m2 alana 16 ayrı Türk Devleti için 16 ayrı tür fidan dikildi.
İlçemiz Yazıalanı mahallesi çiçekci koyağı mevkiindeki Ormanlık alana, fidan dikim programı düzenlendi. İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Mut Orman İşletme Müdürü Utku Danış, ve ilçe protokolü katılımıyla öğrenciler 16 çeşit yüzlerce fidan dikti.
Cumhuriyetin 100. yılına ithafen "Türkiye yüzyılına nefes" sloganıyla gerçekleştirilen fidan dikim törenlerine, ilçe protokolü ile birlikte sivil toplum kuruluşları, okullar, kamu kurumları ve vatandaşlar da katıldı.
İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı, “Üzerinde yaşadığımız Anadolu toprakları gerçekten dünyanın en müstesna köşelerinden biri atalarımızdan bize miras kalan bu müstesna topraklar içerisinde Mut ilçemizde Anadolu toprakları içerisinde özel yeri olan bereketli verimli toprakların içerisinde yaşıyoruz bunun kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Bugün bunun için buradayız büyük bir katılımla destek veriyoruz. Mut ilçesindeki arazinin yüzde sekseni orman arazisi” dedi.
Mut Orman İşletme Müdürü Utku Danış ise, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Mut ilçesinde, 2.023 m2 alanda Türk bayrağı, 2023 adet fidanla işledik.
Ayrıca 2023 fidanın yanında Tarihte kurulmuş 16 ayrı Türk Devletini temsil eden 16 ayrı tür dikerek bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bunların içerisinde Kızılçam, Mavi servi, Kara servi, Altuni mazı, Akasya, İncir, Zeytin, Lavanta, Gül, Çınar, Ardıç, Taflan, Harnup, Melengiç, Ceviz ve Antep Fıstığı kullanarak sahamızı güzelleştirdik Mut ilçemize ve Mersine hayırlı olması dileğiyle” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte fidan dikimi yapıldı.

309 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın