Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam748
Toplam Ziyaret791633
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ULU ÖNDER ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 85. YILINDA TÖRENLE ANILDI

ULU ÖNDER ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 85. YILINDA TÖRENLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. Yıldönümünde, yurt çapında olduğu gibi ilçemizde de saygı, sevgi ve özlemle anıldı.
10 Kasım Atatürk'ü Anma günü nedeniyle ilçemizdeki ilk tören Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtında yapıldı. Anıtta düzenlenen törene, ilçe Kaymakamı İhsan Ayrancı, Belediye Başkanı Volkan Şeker, ilçe protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Törende; Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelengi konulmasının ardından; Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşu sırasında tüm ilçede yaşam dururken, yurttaşlar hüzünlü bir şekilde Ata'sına bağlılığını gösterdi.
10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayınlayan İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, vermiş olduğu istiklal mücadelesi ile Türk Milletinin kaderini ve tarihin akışını değiştirmiştir. Milletimiz O'nun önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, dünya tarihinin en başarılı mücadelesi ile bağımsızlığını kazanmış ve Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, en büyük eserim dediği ve bu sene gururla ve onurla 100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak kadim medeniyetimizin ihya ve inşasına kaldığımız yerden devam etmemizi sağlamıştır. Aziz şehitlerimizden, kahraman gazilerimizden aldığımız ilham ve asil milletimizden almış olduğumuz güç ile ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için daha çok çalışacak, daha fazla gayret göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Milli Mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”
Anıttaki törenin ardından, Mut Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda program düzenlendi. Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi'nce hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmada, “Türk ulusunu bağımsızlığına kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yılında saygıyla anıyoruz.” denildi. Konuşmanın devamında, şunlara yer verildi: “Türk ulusunun atası, kurtarıcısı, kahramanı, iyi bir yönetici, toplumun her kesimini kucaklayan halk adamı, çok yönlü ve vatansever biri, ileri görüşlü bir dahi. Milletinin başöğretmeni, Cumhuriyetin mimarı. Ömrüne sığdırdıklarıyla, bizim için yaptıklarıyla, dünya duruşuyla, ileri görüşlülüğüyle, düşünceleriyle her gün, her an hala aklımızda, kalbimizde, dilimizde.”
Günün anlam ve önemine yönelik öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam edilen programda; Cumhuriyet Gençleri Oratoryosu'nun seslendirdiği oratoryo, Atatürk konulu slayt gösterisi, Atatürk'ün en sevdiği oyun Zeybek gösterisi ve Mustafa Kemal'e seslenme etkinlikleri gerçekleştirildi. Program, öğrenci korosunun Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirmesiyle sona erdi. Programa katılanlar, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadılar.
Öte yandan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde resmi programın yanı sıra bütün okullarda anma törenleri gerçekleştirildi.

296 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın