Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam446
Toplam Ziyaret792155
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

NEBİ YILMAZ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

NEBİ YILMAZ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Önceki dönem Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 2024'te yapılacak yerel seçimlerde, İyi Parti'den Mut Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. 2014-2019 yılları arasında MHP'den Mut Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda aday adaylığını duyurdu.

2019'DA NEDEN ADAY GÖSTERİLMEDİ? NİÇİN İYİ PARTİ?

Basın toplantısında, 2019'da yapılan yerel seçimlerde neden aday gösterilmediğini ve niçin İyi Parti saflarına katıldığını anlatan Nebi Yılmaz, “Bildiğiniz gibi 2014-2019 yılları arasında Mut Belediye Başkanlığı görevi bizlere nasip oldu.
Ekip olarak var gücümüzle çalıştık, gayret ettik, hizmet ettik ve her kesimden insanımızın her zaman yanında olduk. Bunu sadece bir vazife olarak değil insani değerlerimizin gereği, milletimize olan muhabbetimizin ifadesi olarak sergiledik.
O dönem MHP'den seçilmiş bir kadro ve başkan olarak, parti içerisinde genel siyaset üzerinde ciddi bir görüş ayrılığı ve akabinde genel başkanlık süreci yaşandı.
Biz bu noktada Sayın Akşener için gittik oy kullandık. Elbette bu genel merkez değerlendirmesi açısından bize olumsuz yansıyan bir durum gibi görünse de biz ülkeyi ilgilendiren politikalar anlamında duruşumuzu ifade ettik. Bu konuda çok nettik, vicdanım çok rahat. Aday olup olmama noktasında ise bizleri bu toplum Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olup bu göreve taşıdı. Her kesimden oy alsak da siyasi etik gereği arkadaşlarımızla değerlendirmemizi yaptık ve dönemimiz bitinceye kadar, aday olalım veya olmayalım fark etmez millete mahcup olmamak adına böyle hareketi doğru bulduk. Dönemimiz bitti. Bir vakit sonra zaten seçmeni ve gönüllüsü olduğum ülkemin siyasal anlamda rahatlayacağı tek adres olan İyi Parti camiasına ve Sayın Kocamaz Başkanıma daha fazla katkı vermek adına üye oldum.” dedi.

İTTİFAK OLUP OLMAMASININ ETKİSİ

Belediye Başkanlığı görevi bittikten sonra 2019-2023 yılları arası 5 yıl boyunca yaptıklarını uzun uzadıya anlatan İyi Parti Mut Belediye Başkan aday adayı Yılmaz, ittifak olup olmamasının çalışmalarını etkileyip etkilemeyeceği konusunda şunları söyledi: “Partimiz 2019 Yerel seçimlerinde birçok kentte ittifak yaptı ve çok büyük başarılara imza attılar. Bugün gelinen süreçte Sayın Genel Başkanımız bir irade ortaya koydu.
Partinin kuruluş felsefesi, ilkeleri ve tabanın sesini her zaman net bir şekilde ifade eden siyaset tarzı var. Günlük siyasi gelişmeleri sıcağı sıcağına işleyen, uzun vadeli stratejileri ile hükümeti seçim satında zorlayan ve kazanmayı hedefleyen bir liderimiz var. O sebeple ben üyesi oluğum İyi Partimizin üst kurullarının her şeyi ince eleyip sık dokuduğunu, Genel Başkanımızın son derece ufku açık ve ileri görüşlü olduğunu biliyorum ve görüyorum.
Alınan karar partimizin kararıdır ve bizim için doğrudur. Bizler partimizin saflarında hizmet edeceğiz.”

VOLKAN ŞEKER'İN BEŞ YILI

Toplantıda mevcut Belediye Başkanı Volkan Şeker'in 5 yıllık hizmet süresini değerlendiren Yılmaz, “İnanın aslında bunu üzülerek söylüyorum. Mut halkı son derece üzgün, pişman.
Beş senede memlekete çivi çakılmadı, diyor. Hayal kırıklığı yaşamış. Verilen destek heba olmuş. Hakaretler, zorbalıklar neler neler? Bize iletilenlerin, yaşanan kırgınlık ve öfkeyi anlatması çok zor. Hiç yakışık almayan, hani derler ya bu kadar da olmaz diye öyle yanlış davranışlar… baskı…” dedi.
Yılmaz, konuyla ilgili sözlerinin devamında şunları söyledi: “Elinde bir hizmet fırsatı vardı. İki parti bir araya gelmiş, iktidar ortağı bir durumda. Neyine sıkılıp bu hale getirir insan, nasıl bir ruh hali anlamak mümkün değil.
Vatandaş belediyeye gitmeye çekindiğini söylüyor, korkuyor. Her yer fedai diyor. İşten anlayan yetkili yok, başkan makamında yok, telefona bakmıyor, sürekli kapalı, bulamıyoruz diyor.
Kimin ne yetkisi var belli değil, kiminin nasıl sınırsız yetkisi var o da belli değil. Karman çorman bir hal almış ortalık. Belediye mülkleri desen satılıyor. Bir hizmet de yok ortada.
Bu kaynaklar nerelere gidiyor? Savurganlık, liyakatsizlik, millete tepeden bakma. Yani ortada beş yıllık bir kayıp zaman var. Genç bir arkadaşımızdı. Siyasette hizmeti değil kuyu kazarak ilerlemeyi esas alırsan sonuç böyle olur. Biz insanımıza hizmet etmek, onların dertlerine derman olmak adına yola çıktık. Güvendiğimiz Önce Allah sonra millettir. Biz doğru yolda yalınkılıç olalım fark etmez. Millet sandıkta gereğini yapar. Kendisine kimden fayda gelir, hizmet gelir bilir. Kim kendisine değer verir, kim hakaret eder zorbalık yapar onu da bilir?”

MURAT ORHAN'LA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ

Mut Belediye Başkanlığı görevini devraldığı ve şu anda aynı saflarda siyaset yaptıkları Murat Orhan'la ilgili düşüncelerini de paylaşan Yılmaz, Orhan ile beraber olduklarını söyledi. Yılmaz, “Görevi ben Murat Orhan'dan devraldım. O dönem karşılıklı rekabet ettik. Rabbim bizlere nasip etti. Rakip olsak da Murat kardeşim çalışkandı. Gayretliydi. Mut'a hizmeti geçti. Siyasetin o dönem ki koşulları, bizleri rakip yapsa da gayesi Allah rızası için hizmet yapmak olanlar bir şekilde aynı safta birleşir.
Bugün beraberiz. Kendisine 2019 yerel seçimlerinde destek verdim. Bugün aynı parti içerisinde belediye başkanlığı tecrübesi olan iki aday adayıyız. Aramız son derece iyi.
Mut için neler yapabiliriz, diye konuşuyoruz. Partimiz; hangimiz üzerinde mutabık kalırsa biz, bir ve beraber oluruz. O bana, ben de ona destek veririm. Bizim siyaset anlayışımız net.
Mut beş yılını kaybetmiş. Acilen toparlanması gerekiyor. Kurumun bir düzen alması ve halkla irtibatlı, halkı seveni kucaklayan, halkın içinden birinin orada görev yapması gerekiyor. Önemli olan bu” şeklinde konuştu.

SEÇİMİ ALDIĞI TAKDİRDE YAPACAKLARI

Belediye Başkanı olduğu 5 yıllık dönemde yaptığı hizmetleri de uzun uzadıya anlatan ve bu dönemde yaptığı hataların da farkına vardığını ve bunlardan ders çıkardığını söyleyen Yılmaz; seçimi aldıkları takdirde yapacaklarını ise şöyle sıraladı: “İnsana dokunmayan hizmetin, doğru yönetilmeyen bütçenin, savrulan kamu kaynaklarının önünü kesip, hizmetlerimizin önünü açacağız. Liyakati esas alan kurumsal yapı kurulacak.
Hayata geçirmek istediğimiz Projelerimizi tanıtmak için sizinle ayrı bir zaman birlikte olacağız ancak şunu özellikle ifade ediyorum: Fedailer dönemi bitecek ve fedakarlar dönemi başlayacak. Mut Belediyesi birilerinin değil, bizimle birlikte yeniden Mut'un, Mutluların Belediyesi olacak. Partimiz cesurlar hareketidir. Millete yanlış yapanın uykusu kaçacak, Mut insanı bizimle rahat bir nefes alacak. Bütün medya ile koordineli bir şekilde vaatlerimizi ve göreve geldiğimiz andan itibaren sizler aracılığıyla hizmetlerimizi kamuoyuna şeffaf bir şekilde duyuracağız.
Beş yıldır Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın gönül rahatlığı ile hizmet alabileceği bir kurum özlemi çektiğini biliyoruz. Sizlere dönemimde hayata geçen hizmetlerden bahsettim.
Emin olun yaptığımız hizmetler teminattır ve milletimizin desteğiyle yeniden görev nasip olduğu takdirde gece gündüz demeden çalışacağız. İnsanımıza gerçek anlamda hizmet edeceğiz.
Gönlü buruk ve hayal kırıklığı yaşan Mut insanının yüzü bizimle gülecek. Mut'un bir sabahı beş yıllık kabusunun bitişine vesile olacak.”
Sohbet havasında geçen kahvaltılı bası toplantısı, soruların yanıtlanması ve karşılıklı fikir alışveriyle sona erdi.

847 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın