Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam402
Toplam Ziyaret792111
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

      Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü coşkuyla kutlanırken, Toroslar Belediyesinin, Mersin Valiliği ile birlikte düzenlediği 'Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü' büyük coşkuyu taçlandırdı.
      3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünde binlerce Mersinli, 'Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla yürüdüklerini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla 7'den 70'e herkes, Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde buluşarak kalpaklarıyla, bayraklarıyla, mehteran ve marşlar eşliğinde Toroslar'dan Cumhuriyet Meydanına kadar sel olup aktı. Tüm kurumların ve Mersin'in dört bir yanından gelen vatandaşların katıldığı kutlamalarda, 'devlet millet el ele' vererek atalarının mirasına sahip çıktı. Kazanılan zaferin gururu yaşandı.
      “Mersin'de irade, Kuvayi Milliye izinde” temasıyla yapılan yürüyüşe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Mersin milletvekilleri, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, belediye başkanları, il protokolü gaziler, sporcular ve 7'den 70'e binlerce vatandaş katıldı.
      Sabahın erken saatlerinde Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde toplanan vatandaşlara, Toroslar Belediyesi tarafından milli mücadelenin simgesi kalpak hediye edilirken, aynı zamanda sıcak çorba ikramında da bulunuldu. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 'Zafer Yürüyüşü'ne katılan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek; “Attığımız her adımda, bu kutlu mücadeleleri veren ecdadımızı hatırladık” dedi.

163 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın