Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam490
Toplam Ziyaret791375
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, BESLENME VE YAŞLILIK PSİKOLOJİSİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRİLDİ

EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, BESLENME VE YAŞLILIK PSİKOLOJİSİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRİLDİ

      Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren emekli evleri üyelerine yönelik sosyal aktivitelerin yanı sıra, sağlık konusunda bilgilendirme seminerleri de devam ediyor.

      Tarsus Emekli Evi’nde gerçekleştirilen seminerde, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Diyetisyen Gaye Saban ‘Yaşlılıkta beslenme”, Uzman Klinik Psikolog Gizem Özkan ise ‘Yaşlılık psikolojisi nedir?’ konusunda yaş almış vatandaşları bilgilendirdi. Sunumların sonunda uzmanlar yaş almış yurttaşların sorularını da yanıtladı.

      Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında görevli Diyetisyen Gaye Saban, 4 gün süren bilgilendirme seminerlerinin son etabının Tarsus’ta gerçekleştiğini söyleyerek, “Bunun öncesinde Mezitli, Yenişehir ve Toroslar Emekli Evi’nde seminerlerimizi verdik. Bahsettiğimiz konular, yaşlılıkta beslenme ve yaşlılık psikolojisi ile ilgiliydi. Bireyler yaşlandıkça ihtiyaçlarını, beslenme biçimleri, metabolizmaları, kronik hastalıklara yatkınlıkları değişime uğruyor. Biz de bu noktada, yaşlılarımıza yardımcı olabileceğimiz konular üzerinde durduk” dedi. Katılımcıların sorularına da yanıt verdiklerini kaydeden Saban, “Belediyemizin bu konuda birçok hizmeti var. Diyetisyen, psikolog, fizyoterapist olarak hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

      Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında görev yapan Uzman Klinik Psikolog Gizem Özkan da, “Emekli evlerinde yaşlılık psikolojisi üzerine konuştuk. Amacımız, onların hayatında bir farkındalık oluşturmaktı. Çünkü yaş aldıkça insanlar olumlu düşüncelerden çok olumsuz düşüncelere daha çok dayanıyorlar. O yüzden bu düşünceleri ‘Nasıl olumluya çevirebiliriz? Hayata pozitif bakma ve stresle baş etme’ gibi konulara değindik. Bu noktada yaş almış vatandaşlarımızdan geri dönüşler de çok iyiydi” ifadelerini kullandı.

68 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın