Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam116
Toplam Ziyaret790762
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

100 YILLIK OKUL TEKRAR EĞİTİME KAZANDIRILACAK

100 YILLIK OKUL TEKRAR EĞİTİME KAZANDIRILACAK

      Mersin’de tarihi geçmişi 100 yıl öncesine dayanan ve nice doktor, eczacı, avukat ile bürokratın yetiştiği eski Çankaya İlkokulu’nun (Kurtuluş Mektebi) yeniden bir eğitim kurumu olarak kente ve geleceğe kazandırılması projesinde ilk adım atılarak bahçesindeki kaçak yapının yıkılmasına başlandı.

      Akdeniz Belediyesinin, Mersin Valiliğinin desteği Anıtlar Kurulunun da onayıyla başlattığı Çankaya İlkokulu Restorasyon Projesinde ilk adımlar atıldı. Bu kapsamda ilk etapta, yıllardır kendi haline bırakılan tarihi okulun yanına kaçak yapılan binanın yıkımına başladı. Çevre güvenliğini alan belediye ekipleri, iş makineleri desteğiyle kaçak yapının yıkımını kısa sürede tamamlaması bekleniyor. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ta çalışmaları yerinde takip etti. Başkan Gültak’ın 1,5 yılı aşan mücadele ve girişimi sonucu bir asırlık Çankaya İlkokulu’nun bahçesine kaçak yapılan binanın yıkımının ardından bu hafta içinde yapılacak ihale sürecinin bitmesiyle tarihi eğitim yuvasının restorasyonuna başlanacağı belirtildi.

      Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kendisinin de 5 yıl okuduğu tarihi binayı yeniden bir eğitim kurumu olarak kente ve geleceğe kazandırıyor olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

      5 yıl gibi kısa bir sürede İz Bırakanlar Müzesi, Tarihi Muhakemat Binası, Millet Kütüphanesi ve nihayet Çankaya İlkokulu gibi 4 tarihi yapıyı restore ederek kente kazandırdıklarının altını çizen Başkan Gültak, “Bu okuldan birçok meslekten insan yetişti. Eğitim kalitesi ile uzun zaman Mersin’in en önemli okullarından bir tanesi oldu. Yanından her geçtiğimde yüreğimde bir sızı oluşuyordu. ‘Okulum için ne yapabilirim?’ diye hep düşünüyordum. Gün geldi belediye başkanı oldum ve hemen burayı planladım. Bazı aksaklık ve engellemeleri aşarak son aşamaya getirdik” dedi.

      Okulun bahçesinde bulunan ve yıkımına başlanan binanın kaçak olduğunun altını çizen Başkan Gültak, “İlk olarak bu kaçak binanın yıkım kararını meclisimizden geçirdik. Daha sonra Anıtlar Kurulu ve ilgili kurumlardan gerekli izinleri aldık. Tekrar meclis kararı da aldıktan sonra şu an burada ilk yaptığımız iş, buradaki kaçak binayı kaldırmak. Okulun bahçesini işgal eden bu kaçak binanın, bugüne kadar kimsenin el atmadığı bu kaçak yapının yıkımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

197 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın