Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam787
Toplam Ziyaret791672
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SEÇER VELİ BULUŞMASINDA ÖĞRENCİ AİLELERİYLE BİRARAYA GELDİ

SEÇER VELİ BULUŞMASINDA ÖĞRENCİ AİLELERİYLE BİRARAYA GELDİ

      Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘Veli Buluşması Etkinliği’ne katılım sağlayarak Gülnar ve Mut Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim gören öğrencilerin aileleriyle bir araya geldi.

      Buluşmaya Başkan Seçer’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gülnar Belediye Başkan Adayı Bayram Ali Dede, Gülnar İlçe Başkanı Mesut Bakır, Büyükşehir bürokratları ve çok sayıda veli katıldı. Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün çalışmalarının anlatıldığı videonun gösterimiyle başlayan etkinlik, konuşmalarla devam etti.

      Mut ve Gülnar’da Sosyal Yaşam Merkezi’ne ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Seçer,  “Yeni dönemde hem Mut’ta  hem Gülnar’da hizmetlerimiz devam edecek. Mut’ta da Gülnar’da da gençler, kadınlar ve yaş almışlar için Sosyal Yaşam Merkezi’ne ihtiyaç var. Gençler, çocuklar gitsin. Güzel bir kütüphanesi ile beraber içinde okuma salonu olsun, kadınların atölye çalışmaları yapacağı, iş öğreneceği kısımları olsun. Meslek edindirme kursları düzenleyelim; böyle bir ünitesi olsun. Emekliler için bir birim yapalım. Hatta oraya bir de Hanım Evi yapın. Gülnar’da da Mut’ta da bunu gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

      Gülnar ve Mut’tan çok sayıda veli ile bir araya gelen Seçer, eğitime büyük değer verdiklerinin altını çizerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözüyle hareket ettiklerini söyledi. Çocuklara bilimin yolundan gitmenin yakışacağını söyleyen Seçer, “Okuyacaklar, pozitif bilim yapacaklar, mühendis, doktor, öğretmen, bilim insanı olacaklar. Dünyada diğer ülkelerle rekabet etmenin yolu budur. Hazır mirası tüketirsiniz. Çocuk eğitimsiz, cahilse servet de olsa bitirir. Cahil yöneticiler ise ülkeleri, toplumları felakete götürür. Onun için çocuklarımızı eğiteceğiz” ifadelerini kullandı.

      Belediye başkanı seçildiği 2019 yılında itibaren eğitime önemli oranda bütçe ayırdıklarını söyleyen Seçer, “Gelecek 5 yıl daha da fazlasını ayıracağız. YKS ve LGS’ye hazırlanan Gülnar kurs merkezimizde 321, Mut’ta 122 öğrencimiz var. Toplam 443 öğrencimiz Mut ve Gülnar’da. Dershanelerde sadece matematik, fizik, kimya dersi verilmiyor. Çocuklarınızı çocuklarımız gibi, evlatlarımız gibi görüyoruz. Öğretmenlerimizin sayesinde, onların bir abla, bir anne, bir baba, bir abi gibi ilgilenmesiyle oluyor” dedi. Gülnar ve Mut’ta başarı oranının yüksek olduğunun altını çizen Seçer, “28 öğrenci fen lisesine girmiş bizim dershanelerden. Yine YKS’ye giren ve kazanan öğrenci sayısı 170” diye konuştu.

      YKS’ye giren öğrencilerin ücretlerini de Büyükşehir’in ödediğini hatırlatan Seçer, “Yine çocuklarımız üniversiteye girdiği zaman herhangi bir gelir testine tabi tutmadan 1 yıl eğitim yardımı vereceğiz. Mersin’deki 12 bin öğrencimiz bizden eğitim yardımları almış, bunları çoğaltacağız” dedi.

236 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın