Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam499
Toplam Ziyaret792208
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

2019-2024 DÖNEMİ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2019-2024 DÖNEMİ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

      Mut Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yeşil başkanlığında yapılan, 2019-2024 dönemi Mut Belediyesi 2024 Yılı Mart Ayı Meclis Toplantısında, 1’i ek gündem olmak üzere 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

      Mut Belediyesi Sinema ve Toplantı Salonunda yapılan Belediye Meclis Toplantısı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

      Oturumun açılışında konuşan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yeşil, 2019-2024 döneminin son meclis toplantısını gerçekleştireceklerini belirterek, helallik istedi. Belediye Başkan Vekili Yeşil, “Öncelikle şahsım adına ve şu an aramızda bulunamayan Başkanım adına ben herkese hakkımı helal ediyorum. Sizlerden bir helallik istiyorum. İyisiyle kötüsüyle Mut’a hizmet etmeye çalıştık. İnşallah yeni oluşacak meclisimiz ve 31 Mart seçimleri sonrası oluşacak kadroyla, Mutumuza daha güzel hizmetler olması dilek ve temennisiyle, meclisi ve oturumu açıyorum” dedi.

      Meclis Toplantısı, ek gündem maddesinin meclis gündemine alınma kararıyla devam etti.

      Meclisin birinci gündem maddesinde, Meydan Mahallesinde Belediyeye ait parselin satışı görüşüldü. Komisyonda satışına karar verilen artık parçanın satışı, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

      İkinci gündem maddesinde, Uygulamalı İmar Planı konusu görüşüldü. Yapıntı Mahallesinde bir parselin, tarımsal üretim amaçlı olarak Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi olarak planlandığı belirtilen ve söz konusu parselin Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı (Zeytinyağı İşleme ve Soğuk Hava Deposu) işaretlenmesine yönelik olarak komisyondan onay alan madde; komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

      Üçüncü gündem maddesinde, Hamam Mahallesinde, Uygulamalı İmar Planı mezarlık ve park alanı olarak onaylanan 4 parsele yapılan itirazlar değerlendirildi. Yapılan oylamada madde, yeniden görüşülmek üzere İmar Komisyonuna iade edildi.

      Dördüncü gündem maddesinde, Deveci Mahallesindeki bazı parsellerin satışı görüşüldü. Taşınmazların satılması yönünde karar alınan komisyon raporu, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

      Beşinci gündem maddesinde, Karşıyaka Mahallesindeki parselin satış konusu görüşüldü. Komisyonda artık parçanın bitişiğinde bulunan parsel sahibine satılması yönündeki komisyon raporu, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

      Altıncı gündem maddesinde Meydan Mahallesi Pazaryeri UKOME konusu görüşüldü. Meydan Mahallesindeki mevcut pazar yerinin UKOME’den gerekli izinlerin alınıp, 10 yıllığına kiralanmasının ertelenmesi şeklinde görüş çıkan komisyon raporu, oy birliğiyle kabul edildi.

      Yedinci gündem maddesinde, Asansör Periyodik Kontrol konusu görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonunda, ilçe sınırları içinde bulunan yapılardaki 2024 yılı asansörlerin yıllık kontrol ve ilgili idare payının belirlendiği madde, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

      Meclisin sekizinci ve son gündem maddesinde, Norm Kadro konusu görüşüldü. Görüşülen maddede Belediye Meclisi; T.H. sınıfı 1. Derecedeki 1 adet Mimar Kadrosunun iptal edilerek, T.H. sınıfı 6. Derecedeki 1 adet Teknisyen Kadrosunun ihdas edilmesini, oy birliğiyle karar aldı.

      Gündem maddelerinin görüşülmesinin tamamlanmasının ardından,  dilek ve temenniler dile getirildi. 2019-2024 dönemi Mut Belediye Meclisi, yaptığı bu son toplantıyla görevini tamamladı. 

66 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın