Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam94
Toplam Ziyaret785829
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut’ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Özel Mutlu İlköğretim öğrencileri Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni eşliğinde Mut İlçe Müftülüğü'nü ziyaret etti.

Öğrenciler Müftülük personelinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ettiler.

Mut İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, öğrencileri kabul ederek öğrencilere ikramda bulundu. Köksal: “Camiler birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırdığımız kutsal mekanlar, orada görev yapanlar ise gönüllüğü kendine esas edinen, cemaatinin derdiyle dertlenen önemli şahsiyetlerdir” dedi. Camilerin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade eden Köksal, “Camiler yaşam alanlarının temel unsurlarındandır. Şehirlerimizin, ilçelerimizin her mahallesinde, bütün köylerimizde camilerimizin bulunması bu hususun en önemli göstergesidir. Cami; temizliğin, ibadetin, tarihin, medeniyetin, sanatın, birlikteliğin, paylaşmanın, bütünleşmenin, anlamanın, bilmenin, öğrenme ve öğretmenin kısaca bütün kalıcı güzellik ve iyiliklerin adıdır. Bu güzide mekânlarda insanlarımıza dinin emirlerini, güzelliklerini anlatan ve öğretenler din görevlileridir. Din görevlilerimiz, insanımızın doğumunda, eğitiminde, evlenmelerinde, askere gitmesinde ve ölümünde kısacası; sevinçli ve kederli günlerinde beşikten mezara kadar, onlarla sevinip onlarla üzülen kimselerdir. Bu vesileyle bütün Din Görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum” dedi.

Müftü İbrahim Köksal; Öğrencilerin sormuş oldukları soruları cevaplandırarak, bu ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu vesileyle Özel Mutlu İlköğretim Okulu idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Öğrenciler ziyaretten sonra tarihi Laal Paşa Camii’ni gezerek cami hakkında bilgiler aldılar.

Haber: Ahmet Güler



828 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın