Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam635
Toplam Ziyaret786370
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Terör saldırısından yaralı kurtulan asker yaşadıklarını anlattı

Terör örgütü mensuplarınca Bingöl-Muş karayolunda 17 Eylül'de askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan er Ramazan Arı, bir an önce sağlığına kavuşarak birliğine katılmak istiyor.

Hava değişimi izni nedeniyle Mersin'in Mut ilçesindeki ailesinin yanına dönen er Ramazan Arı, yaşadıklarını anlattı.

Arı, yaptığı açıklamada, 10 aylık asker olduğunu, izin dönüşünde Elazığ'da birkaç gün kaldıktan sonra birliğine teslim olmak üzere askeri konvoyla, bu ilden hareket ettiklerini söyledi. Bingöl'e yaklaşırken yarım saat mola verdiklerini, moladan sonra yola devam etmeye başladıklarını anlatan Arı, saldırı anında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir süre sonra araçta patlama oldu ve ardından hepimiz kendimizi yere attık. Ardından otobüs yanmaya başlayınca kendimizi zorla otobüsün dışına atabildik. Hava araçları ise bu sırada teröristlerle çatışma halindeydi. Yaralı arkadaşlarım vardı. Ambulanslarla hastanelere götürüldü.”

Kendisinin saldırı sırasında çok küçük yaralar aldığını ifade eden Arı, şöyle devam etti: “En son biz de aracın birine binip hastaneye gittik. Hastanede bir gün kaldık. Daha sonra ağır yaram olmadığı için askeri revire gönderildim. Burada müşahede altında kaldık. 3 gün sonra bizi Bingöl'e getirdiler. Burada 4 gün kaldım. Biraz maddi sıkıntılar yaşadım. Buradaki komutanlarım bana 50 lira para verdi. Böylelikle sıkıntımı giderdim. Güvenli bir şekilde, 4 günün ardından hava araçlarıyla Bingöl'den Elazığ'a getirildik. Elazığ'da az bir miktar param kalmıştı. Ben nereye gideceğimi, nereye müracaat edeceğimi bilmiyordum. Elazığ'da bir tanıdığım vardı, o aklıma geldi. Yanına gittiğim hocam bana yardımcı oldu, 1-2 gün onlarda misafir olduktan sonra Mut'a geldim.”

BİR AN ÖNCE İYİLEŞİP BİRLİĞİME DÖNMEK İSTİYORUM

Mut'taki İlçe Jandarma Komutanlığı'na gittiğini dile getiren Arı, orada kendisiyle ilgilenildiğini söyledi. Arı: “Komutan tekrar beni ziyaret etti ve sıkıntılarımı dinledi. Benimle ilgilendiler. Komutanlarımızdan Allah razı olsun. Bir an önce iyileşip birliğime dönmek istiyorum. Hakkımda çıkan bazı haberlerden dolayı rahatsızlık duyuyorum ve çok üzüldüm” diye konuştu.

Psikolojisinin düzelmediğini belirten Arı, şunları kaydetti: “Şehit olan arkadaşlarımızın ailelerine Allah sabır versin. Ben de o an ölebilirdim. Ama şu an buradayım. Kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz. Dualarımız onlarla. Allah ailelerine sabır versin. Şehit annelerimin hepsinin ellerinden öpüyorum. Ben bu psikolojiyi halen atamadım. Oradaki insanların yüzü gözümün önüne geliyor. Henüz iyileşmedim ama bir an önce iyileşip birliğime gitmek istiyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum; ama tek söyleyeceğim şey, varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene.”

İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin'in de kendisini aradığını ifade eden Arı, Şahin'in kendisine ve ailesine maddi, manevi destek sözü verdiğini sözlerine ekledi.

Haber: Ahmet Güler



853 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın