Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam638
Toplam Ziyaret786373
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İlçemize en yakın il olan Karaman’da bulunan hemşerilerimiz, bir dernek çatısı altında toplanmaya hazırlanıyor.

Yakınlığı ve imkanları nedeniyle çok yakın ilişki içinde olduğumuz Karaman’da ikamet eden Mutlu hemşerilerimiz tarafından Mutlular Derneği kurma çalışmaları başlatıldı. Bu yönde ilk adım, Mutlular Dayanışma ve Kültür Merkezi İstişare Toplantısı‏nda atıldı. Durmuş Ataş başkanlığında yapılan toplantıda, Mutlular Derneği kurma kararı alındı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve Karaman’da bulunan hemşerilerimizin katıldığı Mutlular Dayanışma ve Kültür Merkezi İstişare Toplantısı‏nda, dernek kurma konusunda izlenecek yol konusunda görüş ve öneriler paylaşıldı. Toplantıda konuşan Durmuş Ataş, Karaman’da söz sahibi bir sivil toplum örgütü oluşturmak istediklerini söyledi. Bu oluşumun Mutlu hemşerilerimizin Karaman’da daha fazla söz sahibi olması, yardıma ve desteğe ihtiyacı olanlara destek vermek amaçlı olması gerektiğini ifade eden Ataş; dernek kurmaktaki amaçlarını şöyle sıraladı:

1- Öncelikle Karaman’da hazırlanacak olan bir misafirhanede Mut bölgemizden gelen ihtiyaçlı hastası olan, kalacak yeri olmayan kişilere yardımcı olmak.

2- Burada sağlanacak birliktelikte ihtiyaç sahiplerine her konuda yardım etmek.

3- İş ihtiyacı olanlar dernekle istişare içinde olarak iş bulacak. İşçi ihtiyacı olanlar derneğe müracaat ederek istediği vasıftaki işçiyi dernekten temin edecek.    

4- Her ay bir mahallede ihtiyaç sahibi 10 eve yiyecek, gıda ve giyim yardımı yapmak.

Çeşitli görüş ve önerilerin de tartışıldığı toplantıda Mutlular Derneğinin Geçici Yönetim Kurulu da oluşturuldu. 6 ay içinde Genel Kurula gidecek olan derneğinin Yönetim Kurulu Başkanlığına Durmuş Ataş getirildi. Mahmut Bak ve Abdullah Ceylan Başkan Yardımcısı olurken; Ersin Uysal, Ali Bülbül, Mehmet Orhan ve Hüseyin Yaz üye olarak yer aldılar.

Bizde Karaman’da bir araya gelen hemşerilerimizi kutluyor, dernek çalışmalarında başarılar diliyoruz.  

HABER MERKEZİ



912 kez okundu

Yorumlar

     19/10/2012 13:33

tebrikler bu işin öncüsü olan arkadaşlar.başarılar.
Misafir - hasan