Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam695
Toplam Ziyaret786430
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut ilçesi, Anadolu Ajansı tarafından havadan görüntülendi.

Meydan Mahallesi'ndeki futbol sahasından havalanan Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter, Mut Alahan Manastırı ve Ermenek Barajı üzerinden yaylalara geçerek, geziye katılanlara bölgeyi kuş bakışı inceleme olanağı sundu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı ağaçlandırma ve göletleri inceleme şansı bulan katılımcılar, Karacaoğlan, Kozlar Yaylası, Göksu beldesi ve Gezende Barajını kuş bakışı izledi.

Orman işletme Müdürü Hasan Keskin, gezinin ardından yaptığı açıklamada, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün, Türkiye'de en çok ağaçlandırma çalışması yapan bölge müdürlüğü olarak seçildiğini ve Mersin yöresinde ise en çok ağaçlandırma çalışması yapan işletmenin Mut Orman İşletmesi olduğunu söyledi.

Düzenlenen geziyle yangına dayanıklı orman faaliyetleri çalışmalarının kuş bakışı olarak görülme fırsatı yakalandığını ifade eden Keskin, ''Özellikle yayla köylerimizde büyük bir çalışma var. Bozuk tüm orman alanlarını fidan dikimi ve tohumlama yöntemiyle ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Ağaçlandırma yapılan bu alanlar Mersin'imizin akciğeri olacak'' dedi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ise, ormanların korunması anlamında herkese sorumluluk düştüğüne dikkati çekerek, bu anlamda herkesin ormanların korunmasına katkı sağlamaya dikkat etmesini gerektiğini kaydetti.

Haber: Ahmet GÜLER



2759 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın