Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam89
Toplam Ziyaret785824
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut’ta sahte banknotlarla aldıkları kurbanlıkları satmaya hazırlanan 11 kişi yakalandı.

Zanlılara, Antalya'da 25 küçükbaş hayvan satan üretici, kavuştuğu keçilerine sarılarak sevinç gösterisinde bulundu.

Mut’ta, sahte paralarla aldıkları kurbanlıkları satmaya hazırlanan 11 kişi, jandarma ekiplerince yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Mut İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, istihbarat çalışmaları neticesinde ilçe merkezinde bazı kişilerin sahte parayla küçükbaş hayvan ticareti yaptığı bilgisine ulaştı.

Çalışmalar neticesinde ekipler, ilçe merkezinde M.T, M.S.B, H.T, Z.K, E.B, N.A, O.K, M.K, H.D, T.T ve D.E'yi gözaltına aldı. 

Zanlıların, jandarmaya verdikleri ilk ifadelerinde, temin ettikleri sahte banknotlarla hayvan satın aldıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan M.T, T.T, Z.K ve M.S.B tutuklanırken, diğer zanlılar serbest bırakıldı.

Sahte paralarla aldıkları hayvanları, kurbanlık pazarlarında satmaya hazırlandıkları belirlenen zanlılar, ‘örgüt kurmak’ ve ‘parada sahtecilik’ suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi.

Keçilerine sarıldı

Bu arada, zanlıların son olarak, Antalya'da hayvan yetiştiriciliği yapan Turan Aydınlı'dan 25 küçükbaş hayvan aldıklarını belirleyen jandarma ekipleri, durumu telefonla ulaştıkları Aydınlı'ya bildirdi.

Turan Aydınlı, hayvanlarını teslim almak üzere geldiği Mut ilçesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 gün önce kurbanlık hayvan almak için gelen kişilere 25 küçükbaş hayvan sattığını anlattı. Söz konusu kişilerle 18 bin 750 liraya anlaştıklarını ifade eden Aydınlı, şöyle konuştu: ''Hiç tanımadığım kişiler, parayı verip hayvanları kamyona yükleyip götürdüler. Ama daha sonra beni arayan jandarma ekipleri, elimdeki paraların sahte olduğunu söyleyince, önce birilerinin bana şaka yaptığı sandım. Ama durumun gerçek olduğunu anlayınca, apar topar Mut'a geldim. Paraları jandarmaya teslim ettim ve hayvanlarımı geri aldım. Bana yardımcı olan ve beni dertten kurtaran tüm jandarma personeline teşekkür ederim.'' 

Bu arada, hayvanlarını teslim aldıktan sonra zaman zaman duygusal anlar yaşayan Aydınlı, hayvanlarına kavuşunca, sevincini keçilere sarılarak gösterdi.

Haber: Ahmet GÜLER



977 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın