Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam635
Toplam Ziyaret786370
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'nden bir heyet, ilçede incelemelerde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'nden bir heyet, Mut ilçesindeki ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcıları Yılmaz Altaş ve Mehmet Mustafa Gözükara, beraberindeki aralarında daire başkanlarının da bulunduğu 25 kişilik heyetle, Alahan mevkisindeki sedir ağaçlarının toprakla buluşturulduğu yeri gezdi.

Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Salim Karabulut'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Mustafa Gözükara, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, genç orman mühendisleri, ziraat mühendisleri ve peyzaj mimarlarıyla faaliyetleri ve özellikle ormancılıkla ilgili Türkiye'de nelerin yapıldığını incelediklerini söyledi. İlk olarak Konya'da incelemelerde bulunduklarını, bugün de Toroslar'daki yıllarca tahrip edilmiş, doğası bozulmuş sedir sahalarının tekrar rehabilite edilmesini yerinde görmek istediklerini anlatan Gözükara, burada uygulanan teknik ve teknolojik çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

Toroslar'da insan gücüyle çalışmanın mümkün olmadığını, bu yüzden zor sahalarda makinelerle çalışmaların yürütüldüğünü dile getiren Gözükara, şunları kaydetti: “Dünyamızda küresel ısınma ve iklim değişikliği yaşanıyor. Dünyanın bir tarafında kuraklık yaşanırken, diğer tarafta yağışların olması, afetlerin olması dikkati çekiyor. Bu sorunun çözümü yeşil dokularla ve ormanların artırılmasıyla sağlanabilir. İşte bu yüzden özellikle Orman Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli çalışmalar yürütülmekte ve baktığımızda da gerçekten güzel çalışmalar hayata geçirildiğini gözlemliyoruz.”

Haber: Ahmet GÜLER



819 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın