Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam661
Toplam Ziyaret786396
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İslam Aleminin kutsal günlerinden Kurban Bayramı, yarın başlıyor. Dört gün sürecek olan bayramda Müslümanlar, kurban keserek dini vecibelerini yerine getirecekler. Kurban Bayramının bitimiyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını da kutlayacağız.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMLARI BELLİ OLDU

Mut Kaymakamlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programını duyurdu. Tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve halkın katılımıyla yapılacak olan bayramlaşma töreni; 25 Ekim 2012 Perşembe günü (1. Bayram günü) saat 14.00’de Öğretmen Evi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek. Halkla bayramlaştıktan sonra Devlet Hastanesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şehit ve Gazi aileleri ziyaret edilecek.

Kurban Bayramı dolayısıyla ilçemizde çeşitli önlemler ve tedbirler alınırken, denetimler de sıklaştırıldı. Mut Belediyesi kurban kesim yerlerini belirlerken, bayramda Belediye mezbahanesi ve belirlenen yerler dışında kurban kesilemeyecek. Belediye zabıtaları ve İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bağlı ekipler işyerlerine yönelik denetimlerini artırırken, vatandaşların sağlıklı kurbanlık alabilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gerekli önlemleri aldıklarını ve görevlendirmeleri yaptıklarını bildiren Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, tüm vatandaşların bayramını kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları ise 28 Ekim’de başlayacak. Mut Kaymakamlığınca yayımlanan programa göre Pazar günü Saat 13.00’te Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutalığı ve Belediye Başkanlığının çelenkleri konularak saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. 29 Ekim Pazar günü ise saat 08.30 ile 08.45 arasında Kaymakamlık makamında kutlamalar kabul edilecek. Kutlamalara Mut Şehir Stadında yapılacak törenlerle devam edilecek. Yapılacak gösterilerin ardından bayram kutlaması, geçit töreni ile son bulacak.



746 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın