Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam653
Toplam Ziyaret786388
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 89. yıl dönümü, ilçemizde düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlçemizdeki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim’de Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. 29 Ekim’de Mut Şehir Stadında devam eden Cumhuriyet Bayramının 89. Yılı kutlamalarında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, “İnsanlık tarihi milletle böylesine sarsılmaz bir azimle kendi kaderlerine kendi elleriyle şekillendirdiğini çok az görmüştür. Bu büyük Türk milletine has bir olgudur. Bizi Millet olarak bir arada tutan bütünlüğümüzü dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin temelini ülkesine sadakatle bağlı yüksek karakterli aziz milletimiz oluşturmaktadır. O ırk, din, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak yanıdır. Geleceğimizin teminatıdır. Çağdaş bir hukuk, saygılı yönetim şekli olduğu kadar, halk için yaşam tarzıdır. Kimsesizlerin kimsesizidir. Eşitlik, din özgürlüktür. İnsan onur ve haysiyetini koruduğu en üst kavramdır. Ne yazık ki Cumhuriyet ve Bayrağı altında toplanan Türk ulusuna zarar verme çabaları devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyetine kasteden tüm bu tehlikeler tehditler millet ve vatan sevgisinden asla taviz vermemiş olan Türk ulusunun çeliklenmiş göğsü karşısında başarısızlığa uğramaya mahkûmdur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu. Mut Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi, Cumhuriyet Ortaokulu folklor ekibi, Mareşal Fevzi Çakmak YİBO Folklor ekipleri tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi.

Ödül töreninin yapıldığı Cumhuriyet Bayramı Kutlama programının son bölümünde ilçemiz ilk ve orta dereceli okulları arasında yapılan Cumhuriyet Koşusu’nda ve “Cumhuriyet” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere; İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ekmeci ödüllerini verdi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi geçit töreniyle sona erdi.

Haber: Abdurrahman AYDIN



919 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın