Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam586
Toplam Ziyaret781744
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Noter huzurunda yapılan kura çekiminde 129 Geçici İşçi belirlendi.

Türkiye İş Kurumunca Hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Programı Kapsamında İlçemizde 9 ay süreyle istihdam edilecek 129 Personel için 1500 kişi başvuruda bulununca, talihliler Noter huzurunda yapılan kurayla belirlendi.                                                                                                                                           

 Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında yapılan çekilişe; İŞKUR temsilcisi Cemil Kafes, Mut Noteri Vedat Özcan ve İlçe MEM Temsilcisi Toger Kılıçkıran eşlik etti.

Türkiye İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü temsilcisi Cemil Kafes, Mut ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevlendirilecek olan 120, İlçe Belediyesinde görevlendirilecek olan 9 geçici işçi adaylarının da hazır bulunduğu kura çekimi, Öğretmenevi bahçesinde yapıldı. Kafes, Öğretim günü boyunca gerçekleştirilecek çalışmada yer alacakların İŞKUR’ a kayıtlı işsizler arasından belirlendiğini söyledi.

Türkiye İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü temsilcisi Cemil Kafes, kurada kazananlara asgari ücret verileceğini ve sigortalarının yaptırılacağını belirtirken, “şu an kurada kazananlar önce tarafımızca incelenecek eğer 1 yıl içerisinde SGK’ da çalışmamışsa işe devam edecekler. SGK’ da çalışmış ise onların yerine yedekler alınacak” dedi. Noter huzurunda çekilen kuraların ardından asil ve yedek işçiler belirlendi.

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 9 işçinin Mut Belediyesine ve 120 kişinin ise 9 ay boyunca okullarda görevlendirileceği belirtildi. İşçilerin 5 Kasım 2012 tarihinde işbaşı yapacağı belirtildi.

Haber: Abdurrahman AYDIN



973 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın