Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam257
Toplam Ziyaret777750
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Elektrikte Kaçak Kullanım Bedeli Yargıya Taşındı

Mut İlçe Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, "kaçak kulanım bedeli" adı altında elektrik faturasına yansıtılan bedelin iade edilmesi için başvuran 540 kişiden 300'ünün talebini haklı buldu. TEDAŞ kararı yargıya taşıdı.

Mut Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvuran 540 kişi, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TEDAŞ) elektrik faturasında kayıp, kaçak bedeli olarak alınan bedeli iade etmesini talep etti. Vatandaşlar, heyete sundukları dilekçelerinde, her ay kullandıkları elektrikle ilgili adreslerine fatura geldiğini ve bu faturalarda hizmet bedeli karşılığı olmayan "K./K.bedeli" adı altında kayıp, kaçak bedeli alındığını tespit ettiklerini ifade ederek, "Bu faturalarda bir hizmet bedeli karşılığı olmadığı açıkça belli olan, kötü niyetli diğer kullanıcıların kaçak kullanımı ve tedarikçi elektrik dağıtım firmasının ağır ihmal ve kusurları ile alt yapısının eksikliklerinden kaynaklanan kayıp ve kaçak tüketimlerinin bedeli karşılığı olarak bunun biz dürüst abonelere yansıtılması kabul edilemez" dedi.

Faturalarda kayıp ve kaçak oranlarının bölgeler arasında farklılık gösterdiği ve faturalara yansıtılan oranlarda bile bir tutarsızlığın görülebileceği belirtilen dilekçede, "Bir başkasının işlemiş olduğu suç, diğer taraftan dürüst tüketiciye yansıtılmakta, işlemediğimiz bir suç ile kişisel onurumuz zedelenmekte ve şahsımıza atfen kusur izafe edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Aboneler, dilekçelerinde, haksız ve hukuksuz olarak alınmış bedel veya bedellerin abone başı 4 kalemden oluşan 78 TL'nin yasal faiziyle birlikte kendilerine iadesi kararı verilmesini talep ettiler.

Başvuruyla ilgili 540 kişiden 300 kişiyle ilgili karar veren Mut Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı, 29 Şubat 2012'de verdiği kararla, 2011 yılı Mart ve Nisan ayları tarihinden itibaren son bir yıl içerisinde kesilen toplam abone başı 78 TL kayıp kaçak bedelinin tüketiciye iade edilmesine hükmetti. Hakem heyeti 240 kişinin itiraz dilekçesini ise incelemeyi sürdürüyor.

TEDAŞ'ın avukatı Nuran Doğan Çakmak ise Mut Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı tarafından verilen bu karar nedeniyle, Mut Asliye Hukuk Mahkemesi'ne kararın iptali için başvurdu.



804 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın