Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam86
Toplam Ziyaret781244
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TKDK'dan Belediye’ye Ziyaret

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü; yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili olarak, belediyemizi ziyaret ettiler.

Mut Belediyesi’ni ziyarete gelen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü’nden, İl Koordinatörü Zafer DEMİR, Yerinde Kontrol Uzmanı Erdal GÜVEN, İletişim Uzmanı Hüseyin YAZ, Yönetici Asistanı Murat CAN, şu anda akredite olmak üzere olan çalışmaların yılsonuna doğru duyurularının yapılarak, kurum faaliyetlerin daha çok gündeme geleceğini kaydettiler.

TKDK Mersin İl Koordinatörü Zafer DEMİR; “Varlık sebebimiz; AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamaktır. Tarım sektörümüzün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanması hedeflenmektedir. Kurumumuz, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenecek Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını (IPARD) uygulayacaktır. Söz konusu Programla; tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerimizin, özel sektörün ve potansiyel yatırımcıların Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında desteklenmektedir. Bu uygulamaya ile AB hibe fonları kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır. Tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması en temel hedefimizdir. Program ve projelerin hedefleri; Yerel potansiyel ve kaynaklara dayalı olarak kırsal ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi, Gelir ve istihdam imkânlarının artırılması ve çeşitlendirilmesi, insan kaynaklarının ve örgütlenme düzeyinin geliştirilmesi, Fiziki ve sosyal altyapı hizmetlerinin yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, Kırsal çevrenin, doğal ve kültürel varlıkların korunarak geliştirilmesi suretiyle kırsal toplumun refahının artırılmasıdır” dedi.

TKDK yetkililerinin ziyaretinde kendisinin de İlçe Tarım Müdürlüğü’nde çalışmış olmanın Mut’a hizmet etmenin ve bir çok projede Mut’un pilot bölge olmasının altında emeği olduğunu kaydeden Başkan ORHAN kurumun çalışmalarına belediye olarak her türlü desteği vermeyi hazır olduğunu belirtti ve “Kırsal ve tarımsal kalkınmayı bir bütün olarak ele alarak, AB’nin tarım ve kırsal kalkınma politikalarına uyumunun sağlanması adına yürütülen çalışmaları son derece önemsiyorum. Ulusal kalkınma planları ile uyumlu kırsal kalkınma projelerinin hayata geçirilmesi, Kırsal kalkınmaya yönelik tüm projelerin yürütülmesinde ilgili kuruluşlar arasında koordinasyon sağlanması, Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve yararlanıcıların karar alma ve uygulama süreçlerine katkı vermesi, el birliği ile 2023 hedefimiz içinde ciddi bir çalışma olacaktır. Kırsal alanlara yönelik etkili bir finansman sisteminin oluşturulup, doğal kaynaklarımızın sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasıyla birlikte; faaliyetler hedeflere ulaşmış olacaktır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü’nün ilçemizde yürütmüş olduğu çalışmalardan ve kurumumuzu ziyaretlerinden ötürü son derece mutluyum. Kıymetli dostlarıma, ilçem ve ülkemiz adına yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

(TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü yetkilileri ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan ORHAN; Mut’un en iyi hizmetleri alacağının altını çizdi.



1121 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın