Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam577
Toplam Ziyaret781735
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Öğretmenler Günü Kutlandı

Mut Kaymakam'lığınca organize edilen kutlamalar, Atatürk anıtında düzenlenen törenle başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Öğretmenler Günü kutlamalarına daha sonra Halk Eğitim Merkezi Salonunda devam edildi. İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı kutlamalara yoğun ilgi gösterildi.

 Günün anlam önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibi olduklarını belirterek, öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakârlık mesleği olduğunu söyledi. Gergin konuşmasında şunları kaydetti: “Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev. Bu mesleğin tarih boyunca da böyle görüldüğünü, 'bilgelik mesleği' olarak kabul edildiğini, değerinin ve öneminin her dönemde vurgulandığını biliyoruz.”

 Etkinlikte, öğrenciler tarafından şiirler okundu, öğretmenlik mesleğine yeni giren öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Kutlamalar, oratoryo ve solo türkülerle sona erdi.



878 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın