Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam405
Toplam Ziyaret782157
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

JUDO SÜPER LİG MÜSABAKALARI MUT’TA YAPILDI

Judo Federasyonu ve Mut Belediyesi işbirliğiyle, Judo Süper Lig, Büyükler Ligi ve Ümitler Ligi 3. Etap karşılaşmaları ilçemiz Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

24-26 Kasım tarihleri arasında yapılan Judo Müsabakaları 3. etabının ilk günü, Mut Belediyesinin önünden sporcuların oluşturduğu ve Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN, Kaymakam Mustafa ŞAHİN, Judo Federasyonu Başkanı Fatih UYSAL, Başkan Vekili Ercan SELÇUK ve Asbaşkanı Fikret YILDIZ’ın katıldığı bir kortej yürüyüşünün ardından müsabakalar başladı.

Mut Belediyesi Halkoyunları Ekibi’nin gösterisinin yer aldığı Judo Süper Lig Büyükler Ligi ve Ümitler Ligi 3. Etabın açılış seremonisi; saat 14:00’de yapıldı.  Seremoninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından sırasıyla, Judo Federasyonu Başkan Vekili Ercan SELÇUK, Judo Federasyonu Başkanı Fatih UYSAL, Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN, Mut Kaymakamı Mustafa ŞAHİN ve AKP Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN konuşma yaptılar.

Konuşmalardaki ortak nokta Judo lig müsabakalarının 3. etabının Mut’ta yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür mesajları ve katılan herkese başarılar temennisi şeklindeydi.

Açılış konuşmasını yapan Judo Federasyonu Başkan Vekili Ercan SELÇUK, memleketinde bu etkinliğin düzenlemesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi ve Mut insanının ne kadar misafirperver ve sıcakkanlı olduğunu belirterek, Judo ailesi olarak, bu sıcakkanlılıktan son derece memnun olduklarını, Mut halkına teşekkür ettiklerini belirtti. Maçların Mutta yapılmasında emek harcayan, çaba gösteren Mut Belediye Başkanı Murat Orhan’a ve Mut Kaymakamı Mustafa Şahin’e teşekkür etti.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih UYSAL konuşmasında; “Süper Ligin amacı tüm yıl boyunca sizlerin hazır halde bulunması, birbirinizle daha fazla maç yapmanız ve ligde yarışan yabancı sporcularla maç yaparak tecrübelerinizin artması. Bunu iyi değerlendirin. Geçmiş dönemlerde yılda sadece bir kez maç yapma imkânı varken artık rakiplerinizle yılda 4 kez maç yapma fırsatınız var. Ümit ederiz, bunu iyi değerlendirirsiniz. Akdeniz’in nadide ilçelerinden olan Mut’ta bulunmaktan son derece memnunum. Bizleri burada ağırlayan, misafir eden, emeği geçen herkese başta Belediye Başkanımız Murat Orhan Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. Uysal; Böyle organizasyonların ve aktivitelerin gün geçtikçe daha da arttırılması ve ilerleyen süreçlerde bu tür faaliyetlerin yine Mut’ta yapılmasının gerektiğini vurguladı.

Belediye başkanı Murat ORHAN konuşmasında şu sözleri kaydetti: “Çok kıymetli Milletvekilimiz Ahmet Tevfik Uzun Bey, Sayın Kaymakamım, Türkiye Judo Federasyonu Başkanımız, Asbaşkanımız, dışarıdan gelen çok kıymetli daire müdürlerimiz, çok kıymetli hakemlerimiz, Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen Judo ailesi arkadaşlarımız, çok kıymetli basın mensupları, hepiniz saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İlçemize hoş geldiniz. Klasik bir cümle olacak ama bizler Mut’luyuz, sizleri de aramızdan görmekten dolayı duble mutlu olduk. Allah’ta sizleri mutlu etsin inşallah. İlçemiz hakikaten güzel ülkemizde, güzel Anadolu’muzda, güzel Türkiye’mizde son derece özel bir yere sahip ve vatanını, milletini, devletini, bayrağını seven insanların oluşturduğu bir ilçedir. Tarihi çok eskiye dayanır. Milattan önce üç binli yıllara kadar dayanan bir ilçedir. İlçemiz Akdeniz Bölgesi’nde, tarım sektöründe, adını son derece iyi bir şekilde duyurmuş bir ilçedir. Özellikle bahçe bitkileri konusunda, kayısı ve zeytin konusunda isim yapmıştır. Dışarıdan gelen misafirlerimize özellikle söylemek istiyorum, Mut Kayısısı, Mut Zeytini ve Mut’ta yetişen sebze meyvelerin tamamı birilerinin bir yerlere yazdığı gibi organik değil, gerçekten de sertifikalı, organik ürün sertifikası olan bir yetiştiricilik ve potansiyele sahip bir ilçedir. Mut Belediye Başkanı Murat Orhan olarak ben, ilçemizde siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı şahsım adına, ilçe belediyem adına, Mut halkı adına son derece mutluyum, onur duyuyorum, teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Ben kendim de çok küçük yaşlardan itibaren güreş sporuyla uğraştım. Özellikle 13 ve 20 yaşları arasında güreş yaptım. Tabi güreş sporuyla uğraştık ama judo da bizim öz ve öz kendi ata sporumuzdur. Bu spora sahip çıkmakta, bu spora değer vermekte gerçekten diğer birçok spor branşlarında olduğu gibi parasal yönden ziyade biraz gönül işi, gönül verme işidir. Judo sporuna gönül veren, küçük yaştan itibaren bu işe başlayan, sporculuk yapan, hakemlik yapan, yöneticiliğini yapan, federasyonda yer alan bütün herkes bu işi gönüllülük esasına göre yapmaktadır, hepinizin gönlüne sağlık, teşekkür ediyorum, Allah sizlerden razı olsun. Tabi ki bizler özellikle ata sporumuz olan judonun gelişmesi noktasında, ay yıldızlı bayrağımızı göklerde, dünya statlarında dalgalandırılması konusunda, küçüğünden, büyüğüne; ‘bu işte ben varım’ diyen herkesin üzerine çok büyük görev düşüyor. El birliğiyle, gönül birliğiyle çalışarak, inşallah bu zevki de ülkemize, milletimize sizlerin yaşatacağından zerre kadar kuşkum ve şüphem yok”.

Başkan Orhan, geçtiğimiz yıl Mersin’de bir ilkin Mut’ta yaşandığına dikkat çekerek; Türkiye Karakucak Yıldızlar Güreş Şampiyonasının da çok güzel bir organizasyon olduğuna dikkat çekti ve “Bu duygu ve düşüncelerle ben özellikle geçen yıl Mersin ilinde ilk defa ve ilçemizde yapılan Yıldılar Karakucak Güreş Şampiyonası vardı. Mersin’de bir ilk, ilçemiz için bir ilk. Yine bu yılda sizlerle beraber Türkiye Judo Federasyonumuzun önderliğinde üçüncü etap lig maçlarını ilçemizde yapıyoruz. Bu bizim için son derece önemli, Türkiye’de bir ilçede bunun yapılması son derece önemli. Bu organizasyonun yapılmasında başta Türkiye Judo Federasyonu Başkanımız Fatih UYSAL Beye ben huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Allah kendisinde razı olsun. Bunun yanı sıra kendisi hemşerimiz olan değerli ağabeyimiz, büyüğümüz, hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmayan, bütün organizasyonlarımızda yanımızda olan, Mut sevdalısı hemşerimiz Ercan SELÇUK Beye huzurlarınızda özellikle teşekkür etmek istiyorum Allah razı olsun. Yine bundan altı yıl önce, ne bir kapalı spor salonu vardı, ne bir çim saha vardı. Bugün gelinen noktada Mut’ta toplamda köyleriyle beraber 4 tane kapalı spor salonu, 2 tane çim saha, 1 tane devam eden üç trilyonluk yatırım olan spor kompleksi inşaatımız devam ediyor. Şubat ayında da inşallah o tamamlanacak. Burada da çok büyük emeği olan, halen de desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen, değerli milletvekilimiz Sayın Ahmet Tevfik Uzun Beye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Başından sonuna kadar bizlere her türlü destek olan başta Mutumuzun bakanı kendisi de Mut’lu olan Ekonomi Bakanımız Zafer ÇAĞLAYAN Beye, Spor Bakanımız Suat KILIÇ Beye, Ekonomi Bakan Yardımcımız Değerli hemşerimiz Mustafa SEVER Beye, sayın milletvekillerimize, burada bir bütünün parçaları olan bir orkestra şefi gibi ilçenin yönetiminde katkı veren değerli İlçe Kaymakamıma, İl Genel Meclis Üyelerime, Belediye Meclis Üyelerime, emeği geçen herkese, canla başla çalışan belediye personelime, Özel Kalem Müdürüme, tüm dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün sporcularımıza başarılar diliyor, tekrar ilçemize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun yaptığı konuşmasında; “Kıymetli misafirler, sporcu kardeşlerim, bugünün yoğun bir gündemi var. Bugünün aynı zamanda Öğretmenler günü olması münasebetiyle bizleri yetiştiren, elleri öpülesi öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününü kutluyorum. Ayrıca bir öğretmen çocuğu olarak, bizleri yetiştiren öğretmenlerimizle gurur duyuyorum. Böyle güzel bir müsabakayı Türkiye Judo Federasyonumuzun Mersin ilimizin güzel ilçesi Mut’ta gerçekleştirmesi, bizleri son derece mutlu etti. Bu müsabakanın Mut’ta yapılmasının, ilçemizin tanıtımının yapılması manasında büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Müsabakaların yapılmasında emeği geçen başta Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih UYSAL’a, Asbaşkan Ercan SELÇUK, ev sahibi Belediye Başkanımız Murat ORHAN’a ve ilçe Kaymakamımız Mustafa ŞAHİN’e teşekkür ediyor, katılımcılara hoş geldiniz diyorum” dedi.

Mut Kaymakamı Mustafa ŞAHİN, federasyon yöneticilerine teşekkür ederek sporculara başarılar diledi.

Belediye Başkanı Murat ORHAN, Judo Federasyonu Başkan Vekili Ercan SELÇUK ve Judo Federasyonu Başkanı Fatih UYSAL’a, Mut’taki sportif etkinliklere katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Başkan ORHAN, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN ve Mut Kaymakamı Mustafa ŞAHİN’e de günün anısına birer plaket verdi.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih UYSAL, Judo sporuna katkıları nedeniyle Federasyon Başkan Vekili Ercan SELÇUK’a, Belediye Başkanı Murat ORHAN’a, Mut Belediyesi Özel Kalem Müdürü Selçuk MELLEÇ’e, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN’a, Mut Kaymakamı Mustafa ŞAHİN’e ve Judo Federasyonu Sponsoru Katre Süt Ürünleri sahibi Osman NİZAMLIOĞLU’na desteklerinden dolayı birer plaket verdi.

Judo Federasyonu Başkan Vekili hemşerimiz Ercan SELÇUK da; Mut’ta Judo sporunun gelişimine katkı sağladıkları için, Judo Antrenörü Öznur Bilgen DÜZENLİ ve Münir DÜZENLİ’ye de birer plaket verdi.

İlginin yoğun olduğu müsabakalarda Türkiye’nin değişik illerinden gelen toplam 80 kulüp ve 650 sporcuyla yarıştı. Yönetici ve Antrenörle birlikte yaklaşık bin kişi Mut’ta 3 gün süreyle konakladılar.



1233 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın