Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam285
Toplam Ziyaret771796
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SEVER’DEN MERYAP VE DESİAD’A ZİYARET

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever 2 günlük Tarsus ve Mersin ziyaretinde Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) ve Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (DERSİAD) ziyaret etti.

Sever ilk olarak MERYAP’a ziyarette bulundu. MERYAP derneği başkanı Nesim Ekinci Sever’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Özellikle son 1.5 yıl içinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın gelişi ile birlikte Mersin’in canlılık kazandığını sözlerine ekleyerek, “Sayın Bakanımıza buradan şükranlarımızı arz ediyoruz. Son 1.5 yılda Mersin’de bakış açısı tamamen değişti. Hem Mersin’de hem ülkede konuşulan bir il oldu. Sizlerin de ekonomi Bakan yardımcısı olmanız hem dernek hem de şahsım olarak büyük bir sevinç yaşadık. Mersin’i ve sorunlarını biliyorsunuz. Kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimsiniz. Kamuoyunun en çok üzerine durduğu Akdeniz Oyunları, Çukurova Havaalanı, Seyhan Kazanlı projesi ve Mersin Tarsus yolu konusu kentin konuştuğu konular olarak karşımıza çıkıyor. Kendi sektörümüzde yaşadığımız en önemli sıkıntı ise kalifiye eleman bulmakta zorlanmamızdır. Meslek liselerinin daha cazip hale getirilmesi ile ilgili hükümetimizden beklentimiz.” şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, burada yaptığı konuşmasında birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın selamlarını ve başarı dileklerini ileterek sözlerine başladı. Sever, “Sayın Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ile seçildiğinden buyana, vekillerimizle, teşkilatlarımızla güzel bir ekip kuruldu ve hizmet kervanı yola koyuldu ve dev adımlarla ilerliyor. Milletvekili adayı olmuş bir kardeşiniz, bir hemşeriniz ve Ekonomi Bakan Yardımcısı olarak bu hizmet kervanında biraz daha sorumluluk almanın ve katkı sağlayacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Anamur’dan Tarsus’a kadar bütün hemşerilerimiz bize ulaşıyor ve hiçbir ayrım yapmadan kendilerini dinliyoruz. Haklı oldukları tüm konularda desteğimiz veriyoruz. Danışmanlarımızla ekibimizle birlikte bunları gerçekleştirme gayreti içindeyiz. Bir telefon kadar yakınız. Özellikle Mersin’e projelerin gelmesi noktasında büyük bir gayretin içerisindeyiz. Ayda birkaç kez Mersin ile ilgili projeleri ilgili genel müdürleriyle, müsteşarıyla birlikte yakından takip ediyoruz. Çıkabilecek sorunları da Bakanımıza aktarıp olabildiğince en hızlı şekilde süreçleri sonuçlandırıyoruz. Tarsus- Kazanlı’da yolla ilgili orman arazisi, hazine arazisi olan yerlerle ilgili işlemler aşağı yukarı bitti. Kamulaştırmada vatandaşın itirazı ile ilgili yaşanan sorunlar ile ilgili olarak da 5-6 ay içinde mahkemenin sona ereceğini ümit ediyoruz. Bu süreç biter bitmez, kamulaştırma bedelleri ödenecek ve süreç çok hızlı bir biçimde tamamlanacak. Zaten yatırımcı şirketler yeni teşvik sistem ile daha fazla teşvik alacak. Bu firmalar da kendi yatırımlarını yapmaya başladılar. 1 Kasım itibariyle de o bölgede kanalizasyon ihalesi yapıldı ve kazma vuruldu. Havaalanı ile ilgili ihale yapıldı ve süreç işliyor. Sözleşmede yer alan zaman haklarını sürecini kullanıyorlar. Havaalanının ihalesi yapıldı ve geri dönüşü olmayacak bir yolda olduğumuzu belirtmeliyim. İki gün önceki görüşmemde firma yetkilileri kredi boyutunda çok ciddi mesafeler aldıklarını belirttiler. Yakında burada da kazmayı inşallah vuracağız.”

Öte yandan Berdan nehrinin ıslahı ile ilgili DSİ’nin 2013 yatırım programına aldığını belirten Sever, “Bunlar bitirildiğinde yatırımcılar her türlü imkanı elde etmiş olacaklar. Taşucu’na kadar olacak olan otoban konusunda ise artık devlet ihaleyi kendi yapacak ve bizde bu konuda bu otobanı 2013 programına aldırmak için gerekli çabayı sarf etmekteyiz” dedi.

“1200 yataklı şehir hastanesi konusunda önümüzdeki 5-6 ay içerisinde hem projesinin çizilmesi hem de inşaat sürecine hızlı bir biçimde başlayacağız.” diyen Sever, D400 karayolunun genişletilmesi konusunda ise geçen hafta görüşme yaptığını ve bu yolun genişletilerek üçer şeride çıkarılarak ve otoban bağlantısı konusundaki sıkıntıları da aşacak şekilde çözümleneceğini belirtti.

Tarım konusunda özellikle narenciyede güzel bir düzenleme yaptıklarını belirten Sever, bu yıl narenciyenin iyi bir sezon geçirdiğini ve aynı çalışmaları sebze içinde başlattıklarını söyledi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, Narenciye tanıtım grubu kurucu başkanı olarak da narenciyede ıslah çalışmaları konusunda da mesafe aldıklarını belirtti ve çeşit arttırma ve hasat süresini arttıracak çalışmaların meyvelerini 5-6 yıl içerisinde alacaklarını belirtti. 

“STK’LARI HER ZAMAN ÖNEMSEDİK, ÖNEMSİYORUZ”

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever daha sonra Dünya Erdemli İş Adamları ve Sanayicileri Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali Isınlık, Sever’in ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve ardından derneğin kuruluş amacını anlattı.

Sever burada yaptığı konuşmada, “Böylesine bir misyonla yola çıkan DERSİAD’in 3. şubesinin açılması ve böylesine güzel işler yapılması adına dernek başkanı Ali Isınlık’a ve yönetimine teşekkür ederim. Mersin’de Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan, il başkanı ve teşkilatla birlikte güzel bir ekip kurduk. Biz burada bizimle uyumlu bir şekilde çalışabilecek, aynı duygu ve düşünceleri paylaşacak derneklerin artmış olması bizleri sevindirdi. Biz STK’ları her zaman çok önemsedik, önemsiyoruz. Görüşleriniz bizim için çok önemli. Önümüzdeki süreçte Mersin’e hizmet noktasında Bakanımızla birlikte hep beraber çalışmak ümidindeyim. Bir hemşehriniz olarak bu hizmet kervanında yer almaktan dolayı son derece mutluyum” dedi.



868 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın