Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam21
Toplam Ziyaret780329
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TEMA'dan ÇPL'de Slayt Sunumu

TEMA Vakfı Mut Temsilciliği okullardaki eğitim çalışmalarına başladı. Temsilcilik, Mut Çok Programlı Lise’de “Toprak ve Toprak Erozyonu” konulu slayt sunumunu lise öğrencilerine izletti.

Yeni yönetimini oluşturarak ilçemizdeki örgütlenmesini tamamlayan Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Mut Temsilciliği, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı nezaket ziyaretlerinin ardından, öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarına başladı. Temsilcilik, lise öğrencilerine yönelik hazırlanan “Toprak ve Toprak Erozyonu” konulu slayt sunumunu, Mut Çok Programlı Lise’de (Mut ÇPL) 9/A sınıfı öğrencileriyle paylaştı.

Pazartesi günü yapılan slayt sunumunu, TEMA Vakfı Mut Temsilcisi Özay Düzel ve Yardımcısı Mehmet Gürbüz öğrencilere izletti. 9/A Sınıf Öğretmeni Özcan Yıldırım eşliğinde yapılan slayt sunumunda; Toprağın Tanıtımı, Toprak Erozyonu, Türkiye’de ve Dünyada Erozyon, Erozyonun Sonuçları, Erozyona Karşı Alınabilecek Önlemler ve Erozyona Karşı Neler Yapabiliriz konuları işlendi. Slayt sunumunun bitmesinin ardından sunumu gerçekleştiren Mehmet Gürbüz, 9/A sınıfı öğrencilerine, öğretmenleri Özcan Yıldırım’a ve okul yönetimine teşekkür etti. Slayt sunumunu ilgiyle izleyen öğrenciler ise, TEMA Vakfı Mut Temsilciliğinin ileriki zamanlarda düzenleyeceği fidan dikimi gibi etkinliklerine katılabileceklerini belirttiler.

Mut ÇPL’de gerçekleştirilen eğitim çalışmasının ardından bir açıklama yapan TEMA Vakfı Mut Temsilcisi Özay Düzel, yaşanabilir bir Türkiye ve Dünya için toprağın ve ormanın önemine dikkat çekti. Toprak erozyonunu önleme konusunda eğitimin ve bilinçlenmenin çok önemli olduğunu belirten Düzel, öğrencilere yönelik yaptıkları eğitim çalışmalarının çok yararlı olacağını söyledi. Düzel, herkesi erozyon konusunda dikkatli olmaya ve TEMA Vakfı’nın çalışmalarına destek olmaya çağırdı. Düzel ayrıca, Mut ÇPL'de gerçekleştirdikleri eğitim çalışmasında kendilerine destek olan İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin’e, Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Mut ÇPL Okul Yönetimine, Sınıf Öğretmeni Özcan Yıldırım’a ve 9/A sınıfı öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

Haber: Mehmet GÜRBÜZ



2713 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın