Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam266
Toplam Ziyaret779580
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CHP’Lİ BATUM VE ÖZTÜRK MUT’TA

CHP Mut İlçe Örgütünce düzenlenen toplantıya katılmak üzere Mut’a gelen CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Eskişehir Milletvekili Anayasa Profesörü Süheyl Batum çarpıcı açıklamalarda bulundular. Öztürk, seçimlerde Mut, Anamur ve Silifke’nin mutlaka alınması gerektiğini vurgularken; Batum ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yüklendi. Arınç’ın, “Bende olsam dağa çıkardım” sözlerini eleştiren Süheyl Batum, Arınç’ı dağa çıkan teröristleri haklı çıkarmaya çalışmakla suçladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Örgütü tarafından geçen hafta düzenlenen toplantıya; CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP Eskişehir Milletvekili ve Anayasa Profesörü Süheyl Batum, CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, CHP Silifke İlçe Başkanı Çağatay Akyürek ve partililer katıldı.

Parti binası önünde yapılan ve yağmurlu bir havada gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Mut İlçe Başkanı Mehmet Saydam, yeni anayasa çalışmalarına değindi. AKP’nin yeni anayasada Türklüğümüze dokunmaya çalıştığını savunan Saydam, Türk Vatandaşlığı kavramının anayasadan çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Süheyl Batum’a konuyla ilgili söylediği sözleri aktaran Saydam şunları söyledi: “Sakın Türklüğümüze dokundurmayın, dedim. Kendisi aynen şunu söyledi: ‘Eğer öyle bir şey yaparsak, Türklüğümüze dokundurursak; yuh olsun bize’ dedi. Ve başarıyla bu tehlikeyi atlattı. İlçe örgütü olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Büyük bir mücadele yaptılar. Anayasanın değişmez ilk 4 maddesini değiştirmeye çalışan AKP bunları yapamadı. Ben daha güzel bir anayasa yapacaklarına eminim.”

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar toplantıda yaptığı konuşmada, AKP iktidarının Mersin’deki uygulamalarını eleştirdi. Mersin’in üst tarafında tarım, alt tarafında turizm olduğunu, kentin zaman içerisinde spor, kültür, festival yani kültürel bir proje olmasını istediklerini belirten Akar, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin buraya nükleer santral yapmaya kalktığını söyledi. Kurulacak nükleer santralin Mersin’in tarımını ve turizmini öldüreceğini savunan Akar, “Bunu niye yapıyorlar, AKP Mersin’den ne istiyor?” diye sordu. Sorduğu sorunun yanıtında, AKP’nin Mersin’de düzeni bozarak elinde olmayan belediyeleri ele geçirmeye çalışmasına bağlayan Akar, “Türkiye’nin her yerinde olay var, Mersin’de yok. Mersin’de olay çıkartmak için her türlü yerden kaşıyor. Mersin barışın ve kardeşliğin şehri. Mersin’deki düzeni AKP bozmak istiyor. Biz Mersin’de AKP’nin düzeni bozmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.  

Toplantıda konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise, yaklaşan seçimlere değindi. Olmazsa olmazının Mut, Anamur ve Silifke’nin alınması gösteren Öztürk, “Benim için değiştirilemez ilk 3 maddem bunlardır. Bunu almak zorundayız, bunu alırız” dedi. Geçen seçimlerde hiç kimsenin ellerinden seçimi almadığını, seçimi kendilerinin verdiğini savunan Öztürk şunları söyledi: “Şimdi geçmişi bırakıyoruz. Mut eski birlikteliği tekrar toparladı. Hep beraber güzel bir belediye başkan adayı bulacağız. İçimizden biri olacak, sizler karar vereceksiniz. Vargücümüzle çalışıp seçimi alacağız.”

Toplantıda son olarak konuşan CHP Eskişehir Milletvekili ve Anayasa Profesörü Süheyl Batum, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yüklendi. Arınç’ın, “Bende olsam dağa çıkardım” sözlerini sert şekilde eleştiren Batum, Arınç’ı dağa çıkan teröristleri haklı çıkarmaya çalışmakla suçladı. Batum: “Bülent Arınç denen adam diyor ki, ‘Bende olsam, dağa çıkardım’ diyor. ‘Dağa çıkan teröristler, ne kadar haklılar’ diyor. Suratımıza baka baka diyor bunu. Şimdi düşünün bu adam 10 küsur senedir iktidarda. Eğer insanların dağa çıkmasına neden olan bir şey varsa, sen bugüne kadar hangi soruşturma için suç duyurusunda bulundun? Hangi savcıya yazı yazdın? Hangi bakana, şunun hakkında bir soruşturma açın, dedin? Bunların hiçbirini yapmamışsın. 10 sene sonra geliyorsun, bizim pırıl pırıl askerlerimizi şehit eden teröristleri haklı çıkartmak için, ‘Bende olsam dağa çıkardım’ diyorsun” dedi. Bu adamlarla şimdi yan yana yaşadıklarını ifade eden Batum sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskiden bunu kahvemize sokmazdık. Eskiden bunun elini sıkmazdık. Eskiden bunla aynı camiye gitsek, camiyi değiştirirdik. Bugün mecliste bu adamlarla yan yana oturuyoruz. Bide bunlara ‘Bakan’ demek zorunda kalıyoruz. Biz de demiyoruz o yüzden. Bize kızıyorlar. Bu adam, diyoruz. Biz bunların Başbakanına da, Bekir’ine de, Arınç’ına da ‘Ağlayan adam’ diyoruz.”

Konuşmasında AKP iktidarının politikalarına da eleştiriler yönelten Batum, artık ülkede insanların güvencesiz hale geldiğini söyledi. 4B, 4C, taşeronluk ve sözleşmeli personel gibi uygulamalarla çocuklarımızın hiçbir geleceğinin bırakılmadığını savunan Batum; AKP’nin bu derece oy almasını, vatandaşın gelecek korkusuna bağladı. Bunu yıkmak için kendi üstlerine düşen görevin, bu güvenceyi vatandaşlara verebilmekten geçtiğini söyleyen Batum, “Güvenceyi verelim. CHP bu durumu tersine çevirecektir” dedi.

Haber: Mehmet GÜRBÜZ



1007 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın