Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam348
Toplam Ziyaret787434
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞHEKİM YENİ SAĞLIK SİSTEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Mut Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ramazan Arı, yeniden yapılanan sağlık sistemi ve Mut Devlet Hastanesi’nde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Arı açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Sağlık sisteminin yeni bir yapılanmaya geçtiği 2 Kasım 2012 tarihinden bugüne geçen 3 aylık süreç içinde halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıldı. Amacımız hastanemizdeki yetersizlikleri ortadan kaldırarak insanımızın yetersizlikler nedeniyle çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalmasının önüne geçmektir. Bu amaçla gelinen son nokta da; ekokardiografi ve holter cihazı temin edilerek tansiyon ve kalp hastalarımıza yerinde teşhis ve tedaviye başlandı. Renkli doppler ultrasonografi cihazı temin edildi. Artık her türlü ultrasonografi hastanemizde yapılıyor. Alerji testi ve solunum fonksiyon testi yapmaya başlanıldı. Mamografi çekimine başlanıldı. Bayan hastalarımız meme ultrasonografi ve mamografisini hastanemizde yaptırabilirler. Beyin cerrahisi ameliyat malzemeleri temin edildi. Hastanemizde bel fıtığı ve omurga ile ilgili her türlü ameliyat yapılmaktadır. 4 adet diyaliz makinası vardı. 1 adet daha temin edilerek cihaz sayısı 5’e çıkartıldı. Bina yetersizliğinden dolayı sayıyı daha fazla arttıramıyoruz. Amacımız yeni hastaneye taşındığımızda sayıyı daha da arttırarak çevre ilçelere gitmek zorunda olan diyaliz hastalarımızı bu eziyetten kurtarmak. Çocuk hastalıkları uzmanı atandı fakat hekim arkadaşın 1 yıllık ücretsiz izine ayrılması nedeniyle boşluk oluştu. yeni bir atama için çalışmalarımız devam ediyor. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanımız atandı. Şu an aktif çalışıyor. Göğüs hastalıkları uzmanımız atandı. Tam teşekkülü heyet raporu vermeye başlanıldı. Özürlü raporu yetkisi için girişimler devam ediyor.

Önümüzdeki 3 aylık dönemdeki hedefimiz ise hastanemize tomografi cihazı temin etmek ve işitme testi sistemini kurmaktır.

Mevcut imkan ve şartlar dahilinde halkımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışırken halkımızın da bu konuda anlayış ve işbirliği içerisinde olmalarını diliyorum.

 Tüm halkımıza sağlıklı bir yıl dilerim.”



956 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın