Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam316
Toplam Ziyaret787402
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN MURAT ORHAN: "Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmetlerimize destek verende, vermeyende sağolsun."

"TOKİ 2. Etap Başlıyor"

Belediye Meclisi Şubat Ayı Meclis Toplantısını, 05 Şubat 2013 günü gerçekleştirdi. Meclis gündemi, İmar Komisyonu ve Uygulama İmar Tadilatı maddeleri gündemde yer almadığı için Meclis çoğunluğunun sağlanmasının ardından Meclise Havaleli Evrakların Görüşülmesi ile devam etti.

Meclise havaleli evrakların görüşülmesi konuları ve ele alınan kararlar şu şekilde:

- Norm Kadro çerçevesindeki bazı memur kadro unvanlarının iptal edilerek, yeni ünvanların ihdasının görüşülmesi;

Belediyede çalışan memur kadrolarının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan kadro ihdas cetvelindeki şartlara uygun olarak, belediyedeki bazı kadroların iptal edilip, yeni kadrolar ihdasının yapılması belediye meclisince kabul edildi.

- İlçemiz İmar Yollarına sıcak asfalt yapımı için, İller Bankasından kredi alınmasının görüşülmesi,

Gündem maddesi hakkında bilgi veren Başkan Murat ORHAN; "İlçemiz anayol üzerinde sıcak asfalt çalışmaları başladı. Mut tarihinin en ciddi hizmetlerinden birisi olan bu çalışmanın şehir merkezinde yapılması hususunda ve İlçe Merkezimizdeki imar yollarımız ve caddelerimizde sıcak asfalt yapma konusunda İller Bankasından kredi kullanmak için 2012 yılında almış olduğumuz kararı, 2013 yılı için yeniden almamız gerekiyor" dedi. Belediye Meclisinin 2012 yılında almış olduğu sıcak asfalt yapımı konusunda İller Bankası'ndan kredi kullanılması kararı, 2013 yılı için yeniden kabul edildi.

- Belediyeye yeni 2 Adet "sıfır km" Beko Loder alımı için kredi kullanılmasının görüşülmesi,

Yeni İş Makinaları alımı konusunda konuşan Başkan ORHAN; "Belediyemiz hizmet alanlarının geniş olması ve toplumsal hizmetlerimizin daha hızlı ve etkin olması için belediyemiz araç parkına, 2 adet yeni Beko Loder kazandırmak istiyoruz. Bu araçlarımızı Belediye Meclismizce kararlaştırıp, İller Bankası'ndan kredi yoluyla almak istiyoruz" dedi. Belediye meclismiz, 2 Adet sıfır km Beko Loder alımı için kredi kullanılmasını kabul etti.

- Göksu Belde Belediyesi'nin geçici işçi çalıştırılmasına dair meclislerince verilen vizenin onaylanmasının görüşülmesi,

“Yeni kanunlaşan Büyükşehir Belediye Yasası çerçevesinde, Göksu Belde Belediyesinin bir sonraki yerel seçimde kapatılacak olması sebebiyle almış oldukları meclis kararlarını; Mut Belediye Meclisi'nde görüşmek gerekiyor" diyen Başkan ORHAN, yıl içerisinde 6 ay süreyle geçici olarak çalıştırılan ve halk arasında civan olarak bilinen 6 işçinin vizesinin söz konusu olduğunu belirtti. Belediye Meclisi, Göksu Beldesi'nde 6 ay süreyle çalıştırılan geçici işçilerin vizesini kabul etti.

- Göksu Belde Belediyesi'nin meclisce aldıkları "Belediye Hizmet Binası'nın Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne Şartlı Tahsisi'nin" onaylanmasının görüşülmesi,

"Göksu Belediyesi Hizmet Binası'nın Göksu Beldesi'nde bir okul için tahsis edilmesi ve 2013-2014 yılında eğitim öğretime başlaması şartıyla tahsis edilmesi yönünde Göksu Belediye Meclisi bir karar almış durumda. Bizler de bu konuyu görüşmemiz gerekiyor" diyen Başkan ORHAN, bu şartlı tahsis husunu meclise sundu. Belediye meclisi bu maddeyi kabul etti.

- Göksu Belde Belediyesi'nin ihale yoluyla alması düşünülen akaryakıt alımının onaylanmasının görüşülmesi,

Göksu Beldesi'nde 1 yıllık süre boyunca yapılması gereken çalışmalar için 45 bin Litre motorin ihtiyacı olduğunun kararını alan Göksu Belediyesi'nin talebini değerlendiren Başkan Orhan'ın; geçmiş yıllarla uyum içerisinde rakamlar olduğunu belirtmesi yönündeki bilgilendirmesinin ardından, Belediye meclisi maddeyi kabul etti.

- Toplu Konut İdaresi'nin ilçemizde yapmayı planladığı 2. etap TOKİ evleri için, Toki ile Belediye arasında uygulanacak protokoller için Belediye Başkanı Murat ORHAN'a yetki verilmesini görüştü.

İlçemizde ilk etapta 96 konutluk bir çalışma yapan TOKİ'nin, ikinci etap yapımı için çalışmalara başladığını ve 350 civarında ön kayıt alındığını kaydeden Başkan ORHAN; "İlçemiz Deveci Mahallesinde; 872 Ada 1 Nolu Parsel (29 Dönüm) ve 873 Ada 1 Nolu Parsel (27 Dönüm) üzerinde toplu konut uygulmasını devam ettirmek istiyoruz. TOKİ ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, Mut'a üç farklı tipte konut yapma düşünceleri olduğunu gördük. 85, 110 ve 132 metrekare olarak, bu üç konut için talep değerlendirmesi yapılacak. İkinci etapta ilçemizde planlanan konut sayısı 168 veya 236 konut olarak değerlendiriliyor. İlerleyen süreçlerde konuyu halkımızın müracaatlarıyla belirleyeceğiz. TOKİ ile ilgili her türlü yazışma ve protokol imzaları için Belediye Başkanı'na Belediye Meclisince yetki verilmesi gerekiyor" dedi. Toplu Konut İdaresi'nin ilçemizde yapmayı planladığı 2. etap TOKİ evleri için, Toki ile Belediye arasındaki uygulanacak protokoller hususunda Belediye Başkanı Murat ORHAN'a yetki verilmesini kabul etti.

ORHAN; "Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Destek veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum"

Meclis gündeminin tamamlanmasının ardından genel bir değerlendirme yapan Başkan Murat ORHAN; seçimden önce vermiş oldukları vaatleri bir bir yerine getirdiklerini vurguladı ve şu sözleri kaydetti: "29 Mart yerel seçimlerinden önce, ilçemiz için yapmayı hedeflediğimiz hizmetleri vaat etmiştik. Bu gün gelmiş olduğumuz noktada, verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Suyu ucuzlattık, İmar revizyonumuzu yaptık. Belediye Binamızı bitirdik. TOKİ ve Hastane yapımı bitmek üzere. 1970'lerden bu yana sözü edilen Dere Islah çalışmalarını gerçekleştirmek de bizlere nasip oldu. Her mahallemizde park, yeşil alan ve spor tesisleri yaptık. Daha nice çalışmalar gerçekleştirdik, gerçekleştireceğiz. Bu konuda Belediye meclisimize de teşekkür ediyorum. Hizmetlerimize destek veren de vermeyen de sağolsun."



1062 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın