Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam584
Toplam Ziyaret787069
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Uzun evliliğin sırları bilbordlarda

Mut’ta erken boşanmaların önüne geçmek amacıyla, her ay sonunda yeni evli çiftlere örnek olması için evliliğinde 50. yılını doldurmuş çiftlerin fotoğrafları ve uzun evlilik sırları, bilbordlarda paylaşılıyor. 

Boşanmaların önüne geçmek ve aile yapısını daha güçlendirmek isteyen Mut Kaymakamlığı, Mut Müftülüğü, Mut İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, Mut Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mut Engellilere Umut Derneği ve Mut Sürdürülebilir Gelişme Derneği iş birliğiyle Mut Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme Kurulu (MUSYAK) kurdu.

Erken boşanmaların önüne geçmek için uzun evlilikle ilgili bilgiler veren kurul, aynı zamanda yeni evli çiftlerin sorunlarını çözmesine yardımcı olacak.

Kaymakam Mustafa Şahin, yaptığı açıklamada, kurul tarafından hayata geçirilen ''Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme'' projesiyle boşanmaların önüne geçileceğini söyledi. 

Her ay en az bir kere toplanacak kurulun, evliliklerindeki problemlere çözüm aramanın yanı sıra yeni evli çiftlere her ay önerilerde bulunacağını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:  ''Bu kurul, her ay sonunda yeni evli çiftlere tebrik sertifikası gönderecek. En yaşlı ve uzun süreli evlilikleri olan çiftler tespit edilerek ziyaret edilecek. Yaşlı çiftlerden evlilik sırrı üzerine görüşleri alınacak. Evliliğinde 50. yılını geride bırakan çiftler tespit edilerek bu çiftlere kutlama ve tebrik sertifikası gönderilecek. Bu çiftlerin fotoğrafları ilçedeki bilbordlarda paylaşılarak topluma uzun evliliğin sırları verilecek.'' 

MUSYAK'ın kurulduktan hemen sonra çalışmalarına başladığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti: “Kurul, ilk olarak ilçede 67 yıllık evli bir çifti tespit etti. 67 yıllık evli Tenzile (86) ve Ali (91) Okur çiftini ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdik. Okur, çiftinden uzun yıllar süren evliliklerinin sırrını dinledik. Ayrıca kurulun hazırlattığı ve Okur çiftinin 67 yıllık evli kalmasının sırrının anlatıldığı grafikleri de ilçenin çeşitli yerlerindeki bilboardlara astık.”

Haber: Ahmet GÜLER



1082 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın