Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam374
Toplam Ziyaret787460
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Fırıncılar Yeni Ekmek Standardı Hakkında Bilgilendirildi

İlçemizdeki fırıncılar ekmek ve ekmek çeşitlerinin kimyasal özellikleri ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş başkanlığında Mut Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında fırıncı esnafına Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hakkında bilgiler verildi.

Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, fırıncılara; Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri hakkındaki yenilikler, üretim, taşıma araçları ve satış noktalarının taşıması gereken hijyen koşulları, personelin hijyen eğitimi, işletme kayıt belgesi zorunluluğu ve alınmaması halinde uygulanacak idari yaptırımlar ile ekmek tebliğine aykırı üretim yapanlara uygulanacak idari cezalar konularında detaylı bilgiler verildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş; “Özellikle Gıda Kodeksine aykırılığın cezalarının çok ağır olacağını belirterek, herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamak için tebliğ hükümlerini çok iyi anlayıp uygulamak işletmelerin kendi lehine olacaktır” dedi.

Haber: Abdurrahman AYDIN



965 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın