Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam231
Toplam Ziyaret782715
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

29 MART'TA BÜYÜK TÖREN

Başkan Murat ORHAN; 29 Mart'ta düzenlenecek olan "Toplu Temel Atma ve Açılış Törenine" herkesi davet etti.

Mut Belediye Meclisi Mart ayı Meclis toplantısını gerçekleştirmek üzere dün toplandı. Meclis gündemine İmar Komisyonuna ilgili evrakların havalesi, uygulama İmar Planı tadilatları ve Mevzi İmar planı tadilatları ile başlandı. Daha sonra meclise havaleli evrakların görüşülmesine geçildi.

Meclis gündeminn sonunda Başkan Murat ORHAN, 29 Mart 2013 tarihinde gerçekleşecek olan, "Toplu Temel Atma ve Açılış Törenine" bütün meclis üyelerini ve Mut halkını davet etti. Başkan ORHAN; "29 Mart tarihinde saat 10.00'da Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın katılımıyla toplu temel atma ve açılış töreni gerçekleştireceğiz. Şu an kesin olmamakla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan BAYRAKTAR'ın da katılacağının bilgisini aldık” dedi.

200 Yataklı Kız ve 200 Yataklı Erkek Öğrenci Yurdu

Başkan ORHAN gerçekleştirecekleri törenle ilgili şu bilgileri verdi:

Tören içeriğinde, Türkiye'de ilk kez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü ve Mut Belediyesi işbirliği ile Mut Lisesi bahçesine yapılacak 200 Yataklı Ortaöğrenim Kız Yurdu'nun temelini atacağız. Yine Deveci Mahallesi'nde tüp deposu olarak bilinen bölgede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan 200 Yataklı Ortaöğrenim Erkek Yurdu'nun temelini atacağız.

Mut Deresi Islah ve Rekreasyon

Projesi 1970 yılında yapılan ve o günden bugüne kadar çözülemeyen bir sorun vardı ilçemizde. Mut Deresi. 29 Mart tarihinde Mut Deresi'in Islah ve Rekreasyon Projesinin temelini atıyoruz.

Şahin Tepesi Kent Park

Kültür Mahallesi'nde Şahin Tepesi olarak bilinen bölgede Mut Belediyesi olarak yaklaşık 40 dönüm büyüklüğünde kent park projesine başladık. 29 Mart'ta inşaatımızın temelini atıyoruz" dedi.

Meydan Spor Kompleksi

Açılışlar konusunda hizmetlere değinen Başkan ORHAN; "Mut Belediye meclisi olarak almış olduğumuz kararlar ve birlikte katkı verdiğimiz projelerin tamamlanmasını görmek hepimiz açısından mutluluk verici olmalıdır. Hizmetlerimizin halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bildiğimiz üzere Meydan Mahallesi'nde 50 dönüm büyüklüğünde bir spor kompleksi inşaatına başlamıştık. Çukurova Kalkınma Ajansı ve Mut Belediyesi İşbirliği ile hayata geçirdiğimiz projemizi bitirdik. Bedelinin %40 'ı Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından ve %60'ını da Mut Belediyesi olarak bizim karşlıladığımız bu hizmetimizi 29 Mart'ta hizmete açıyoruz.

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı

'Beş Çınar bir pınar olmazsa Mut yanar' denilerek tarihten devraldığımız en önemli, miraslarımızdan birisi olan Çınaraltı Parkımıza sahip çıktık ve restore ettik. Çukurova Kalkınma Ajansı ile işbirliği ile hayata geçen bu restorasyon projesinin %60'ını biz karşıladık. 29 Mart'ta Karacaoğlan Çınaraltı Parkımızın da yenilenmiş halinin açılışını gerçekleştireceğiz.

96 Daire TOKİ Evleri, Üst Geçitler, 20 Yeni Park ve Anaokulu

Kızıldağ Mevkiinde Toplu Konut İdaremiz ile işbirliği ile başlatmış olduğumuz çalışma neticesinde 2+1 ve 88 metrekare evler tamamlandı. Şimdi ikinci etap başvurularını da tamamladık. Proje kapsamında aynı bölgeye 256 konut yapılacak. Bundan sonraki projelerdeki evler 88, 115 ve 135 metrekarelik düşünülüyor. 29 Mart tarihinde vatadaşlarımıza törenle anahtarlarını teslim edeceğiz. Yine ilçemize yapılmış olan üst geçitlerimiz, Belediyemizin bütün mahallelerimizde yapmış olduğu 20 yeni park çalışması ve Beşevler'deki Anaokulumuzun açılışını yapacağız" şeklinde konuştu.

 

Mut'ta kurulması plananlanan Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi ve Alternatif Enerji Kaynakları hakkında bilgi vererek, hizmetlere katkı veren herekese teşekkür eden Başkan ORHAN, Mut'un hizmetlerin en iyisine layık olduğunu ve kendilerinin çok çalışarak Mut'a hizmet ettiğini söyledi.



1077 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın