Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam513
Toplam Ziyaret782265
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'nın kabulünün 92'nci yıldönümü sebebiyle Mut Lisesi tarafından Gazi ilköğretim Okulu Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un anıldığı tören Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Gazi İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Garnizon komutanı Üsteğmen Evren Ekmekçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, AK Parti Mut İlçe Başkanı Veli Şıkşık, CHP Mut İlçe Başkanı Mehmet Saydam, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edebiyat Öğretmeni Hayrettin Gencer yaptı.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve 10 Yıl Nutku'ndan cümleler paylaşan Gencer, “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi

Öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisi, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve slâyt gösterisi ile tören sona erdi.

Haber: Abdurrahman AYDIN



985 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın