Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam199
Toplam Ziyaret781357
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

AN DURDURANLAR KIZIL MİNARE’DE

Mut Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği (MUDOF), belirli aralıklarla düzenlediği gezilerine bu hafta, Tekeli Köyü’ndeki gizli kalmış tarihi mekanlardan Kızıl Minare’yi ve Çamlıca (Beci) Köyü’nü ekledi.

Mut Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği (MUDOF), Mut’un Tekeli Köyü’ndeki Kızıl Minare’ye ve Çamlıca (Beci) Köyü’ne gezi düzenledi. Hafta sonunda gerçekleşen geziye dernek üyelerinin yanı sıra, Mut Halk Eğitim Merkezinde verilen fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerler katıldı.

MUDOF Başkanı ve Fotoğrafçılık Kurs Eğitmeni Ahmet Güler eşliğinde gerçekleşen gezide, fotoğrafçılık uygulama eğitimi çekimleri yapıldı. Geziye katılan grup üyeleri, ilçemizin unutulmaya yüz tutmuş yerlerinden olan Kızıl Minare’yi fotoğraflayarak, saklı kalmış olan bu tarihi mekanı ölümsüzleştirdi. Tarihi hakkında pek fazla bilgi olmayan Kızıl Minare’deki fotoğraf çekimlerinin ardından Çamlıca Köyü’ne giden grup, burada da köyün eski ve tarihi evlerinin yanı sıra, köy yaşamından ve manzarasından kareleri objektiflerine yansıttı. Yemeklerini de burada yiyen grup daha sonra, yol üstünde bulunan Göksu Irmağı üzerindeki Kırkkavak Köprüsü’nde, suya yansıma fotoğrafları çekti. Grup üyeleri ayrıca, baharla birlikte çiçek açan kayısı ağaçlarının ve doğadaki kır çiçeklerinin makro fotoğraflarını da çekmeyi unutmadı. Oldukça güzel bir havada gerçekleşen gezi, katılımcıların mutlu bir şekilde ilçeye dönmesiyle sona erdi.

Tekeli Köyü’ndeki Kızıl Minare ve Çamlıca Köyü’ne düzenledikleri gezinin oldukça güzel ve yararlı geçtiğini belirten MUDOF Başkanı ve Fotoğrafçılık Kurs Eğitmeni Ahmet Güler; “Düzenlediğimiz gezilerde, ilçemizin gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerine gidiyoruz. Bu geziler sayesinde, ilçemizin gün yüzüne çıkmamış yerlerini ve güzelliklerini Mut halkıyla paylaşıyoruz. Gezilerde çektiğimiz görüntüleri sosyal medya aracılığıyla paylaşarak, Mut’un tanıtımına küçük de olsa katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi. Güler düzenledikleri gezilerin fotoğrafçılık kursiyerleri açısından da oldukça yararlı olduğunu belirterek, gezilerde fotoğrafçılık uygulama eğitimi için çekimler yaptıklarını ifade etti. Ahmet Güler son olarak, geziye katılanlara teşekkürlerini iletti.

Gezinin çok güzel geçtiğini ve memnun kaldıklarını belirten grup üyeleri ise, bu geziler sayesinde Mut’un tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulmalarının yanı sıra, fotoğrafçılık alanında kendilerini geliştirme olanağı bulduklarını söylediler. Katılımcılar bu olanağı sunan MUDOF’a ve Dernek Başkanı Ahmet Güler’e teşekkürlerini ilettiler.

Geziyle ilgili fotoğraflar, sosyal paylaşım sitesi facebookta paylaşıma sunuldu. Merak edenler facebook/MUT DOĞA SPORLARI VE FOTOĞRAF DERNEĞİ (MUDOF) grup sayfasından takip edebilirler.

Haber: Mehmet GÜRBÜZ



1953 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın