Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam317
Toplam Ziyaret781475
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Kaptanı usta olmayan bir gemideyiz.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Mut İlçe Örgütünce düzenlenen toplantıda partilere seslendi. Türkiye’yi gemiye benzeten ve ülkenin kötü yönetildiğini iddia eden Tamaylıgil, “Kaptanı usta olmayan bir gemideyiz” dedi.

Yapıntı mevkisinde partililerce karşılanan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Mut’a ilk gelişi olduğunu belirterek, Mut’ta olmaktan son derece memnun olduğunu söyledi. CHP Mut İlçe Örgütünce parti binası önünde düzenlenen toplantıda konuşan Tamaylıgil, Türkiye’nin kötü yönetildiğini iddia etti. Türkiye’yi gemiye benzeten Tamaylıgil: “Aslına bakarsanız kaptanı usta olmayan gemiye hangi rüzgar esse fayda etmez. Bugün kaptanı usta olmayan bir gemiyle gidiyoruz ve esen her rüzgar yanlış yelkenin alınmasından dolayı  sürekli bu gemiyi sallıyor ve sürekli bu geminin içinde olan, çiftçisi, memuru, emeklisi ve işçisi madur olmaya, maduriyetinin içinde korkuyla yaşamaya devam ediyor” dedi. Bu korkunun da, ‘yarınım ne olacak, evimin  geçimi ne olacak?’ noktasındaki  ortaya çıkan korkuyla birleşeceğini görüyoruz, diyen Tamaylıgil şunları söyledi: “Bunun için çözüm aramak, bunun için çözüm yollarını bulmak bizlerin elinde. Bu ülke demokrasiye Cumhuriyet Halk Partisi’yle beraber kapılarını açtı ve inanıyorum ki bu ülke Demokrasinin verdiği güçle yine kapılarını bu sefer Cumhuriyet Halk Partisi’ne açarak iktidar noktasına taşıyacak. Buralara sizlerin gücü, sizlerin destegiyle, sizlerin beraberce ortaya koyacağı azim ve inançla ulaşacağız. Bizlerin bu başarısında en önemli gücü oluşturacak demokrasi diyelim, barış diyelim, kardeşlik diyelim ve hep beraber mücadele edelim. Bu mücadelede sizlerin varlığı ve inancı, sizlerin ortaya koyacağı irade, ümit ve inanç çok büyüktür. Bununla beraber önümüzde yerel seçimler var. Ben inanıyorum ki Mersin’de varolan genelindeki güçlü Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı bütün şehirlerle beraber çok daha güçlü CHP iktidarının bayrağını astıracaktır. Ama inancım Mersin’le bitmiyor; Türkiye coğrafyasının büyük bir çoğunluğunda İstanbul’unda, Ankara’sında, tüm illerimizde yerel yönetimlerde büyük bir başarı elde edeceğiz. Yeter ki bu başarıya inanalım; çünkü o başarı bizi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına taşıyacak, Kemal Kılıçtaroğlu’nun Başbakanlık günlerine taşıyacak. Buna olan inancımız, birbirimize olan güvencimiz hiç solmasın.”

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, yaptığı konuşmanın ardından partililerle bir süre sohbet etti. Tamaylıgil daha sonra beraberindeki partililerle Anamur’a hareket etti.

Haber: Ahmet GÜLER - Abdurrahman AYDIN



1128 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın