Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam25
Toplam Ziyaret780333
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

NEVRUZ COŞKUYLA KUTLANDI

İlçemizde kaymakamlık tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılan Nevruz kutlamasına, Kaymakam Mustafa Şahin, Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ekmekçi, Belediye Başkan Vekili Ekrem Özcan, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Mut Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Haşim Kaya, 2 bin 800 yıldır kutlanan Nevruz'un bahar bayramı olduğunu söyledi. Kaya,"Kutlamaları çevreye zarar vermeden yapmalıyız. Nevruz aynı zamanda bolluk ve berekettir. Çünkü baharın müjdeleyicisidir. Nevruz Türk dünyasında, Altaylardan Tuna'ya kadar coşkuyla kutlanan bir bayramdır." diye konuştu.

Halk oyunları ekiplerini gösterilerinin ardından Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Lokman Uzun ile Süleyman Murat El, tarafından yazılan ve öğrencileri tarafından sahnelenen 'Akıllı Uğramaz Gavesi' adlı skeç vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Öğrencilerin, un dolu su bardağından pinpon topunu çıkarmaya çalışması, elma yeme ve halat çekme yarışmalarında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Kutlamalar sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri verildi. Nevruz kutlaması Kaymakam Şahin ve protokolün ateş üzerinden atlamasıyla sona erdi.

Haber: Abdurrahman AYDIN



999 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın