Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam523
Toplam Ziyaret782275
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni 29 Mart’ta

İlçemizde 29 Mart tarihinde Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın katılımıyla “Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni” gerçekleşiyor.

Mut Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetler ve Mut Kaymakamlığının yapmış olduğu çalışmaların bir arada hizmete sunulacağı tören için yoğun bir katılımın olması bekleniyor.

Temel atma ve açılışlar hakkında Basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Murat ORHAN, “29 Mart tarihinde Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa Sever, Karaman Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan çok sayıda siyasi isim ve bürokratlarımız ile Mut dışından çok sayıda katılımcı ve halkımızın teşrif etmesini beklediğimiz güzel bir organizasyona imza atacağız. Bu açılış ve temel atma töreni, hizmetlerin ortaya konması kadar, Mut’un kabuğunu kırdığını, kendini aştığını göstermektedir. Mut halkı kendisiyle bütünleşmiş bir belediye ile hizmetlere olan susuzluğunu gidermekte. Mut Belediyesi’nde göreve geldiğimizden bugüne tam 4 yıllık bir zaman geçti. Bu bayrağı, milletimizin teveccühü ile devraldığımız gün itibariyle kolları sıvadık, gece gündüz demeden çalıştık, çabaladık ve hizmet ürettik. ‘Mut insanı her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır’ diyerek, yapılabilecek en etkin hizmetlerin projelerini ürettik, hayata geçmesini sağladık. Millete hizmet için üretilmeyen siyasetin, bizler için hiçbir önemi yoktur. Bizim görevimiz; insanımızı en iyi koşullarda yaşatmaktır. Kanayan yaralara merhem olmak, dertli gönüllere derman olmak ve sessiz çoğunlukların sesi olmak prensibinden taviz vermeden, marka bir Mut inşa etmek için çalışmaya devam ediyoruz. Mut’un her türlü sorununda, kişi ve görev ayrımı yapmaksızın, gerektiğinde belediyemizin alanları dışına da çıkarak, Mut insanı için çalışıyoruz. Mut’un sağlık sorunundan, uzman doktor sıkıntısından tutun da, öğrenci yurtlarımıza kadar, afetlerde zarar görmüş insanımızdan tutunda, köylerimizdeki çalışmalara kadar her alanda halkımızın dertleriyle dertlendik. Çözüm noktasında var gücümüzle katkı verdik” dedi.

Mut Belediyesi’nin gerçek manada hizmet kapısı olarak faaliyet gösterdiğinin altını çizen Başkan ORHAN; “Belediyemiz, bizim dönemimizde makam değil, hizmet kapısı olmuştur. Halkımız kendisiyle bütünleşmiş; tek adımda hizmet alabilir, sorununa çözüm üretilir bir belediye ile muhatap olmuştur. Bizim siyasetimiz; Mut insanıyla bütünleşmiştir. Sevgi, saygı ve hoşgörüyle halkımızla kucaklaştık ve halkımızın bizlere olan güveniyle, bugün Mut’u Ankara’ya bağladık. Marka bir kent olma yolunda attığımız emin adımlarla, Mersin ilimizden daha hızlı bir yüzde ile gelişme ve ilerleme kaydettik. Unutulmuş, geri plana itilmiş bir Mut değil, gıpta ile bakılan, imrenilen bir Mut olarak ismimizi hem ulusal hem de uluslararası birçok platformda duyurduk. Hizmetlerimiz ve gayretlerimiz birçok mecrada dikkatle izlenmektedir. Belediyemizin yürütmüş olduğu çalışmalar her sene toplu açılışlarla milletimizin huzuruna geliyor. Takdir her zaman yüce milletimizindir. Biz hizmet etmek için buradayız. Bugüne kadar güzel ilçeme hizmet etmiş herkesten Allah razı olsun. Milletim adına şükranlarımı bir borç bilirim. Bizim kadrolarımız, hizmetin en iyisini yapmak üzere vardır. Bizler bu hedefle, bu referansla millet huzuruna çıkıyoruz. Biz hizmet aşkımıza inanıyoruz, güveniyoruz. İnsanımız bizim hizmet aşkımıza ve inancımıza güvendiği sürece, hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Çünkü söz milletindir, karar milletindir. Vicdan milletin vicdanıdır” şeklinde konuştu.

Açılışı yapılacak hizmetleri sıralayan Başkan ORHAN; “29 Mart’ta, geçen yıl temelini atıp bu yıl restorasyonunu tamamladığımız Karacaoğlan Çınaraltı Parkımız, geçtiğimiz yıl temelini atıp bu yıl Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz 50 dönüm büyüklüğündeki Meydan Spor Kompleksimiz, geçtiğimiz yıl temelini attığımız 96 dairelik TOKİ evlerimizin anahtar teslimi, üst geçitlerimiz, Mahallelerimizde yapmış olduğumuz 20 yeni park çalışması, 1000 hanenin sorununu çözdüğümüz yeni kanalizasyon hattımız ve imar, alt yapı çalışmalarında katkı verdiğimiz yeni Anaokulumuzun açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Temel atma kapsamına giren çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan ORHAN; “Mut’un kanayan bir yarası ve yıllardır çözülemeyen sorunu Mut Deresinin ıslah çalışmalarına başlıyoruz. Dere ıslahının inşaat çalışmalarının temelini atacağız. Mut’ta halkımızın sosyal bir ihtiyacı olan park ve mesire alanı için Şahin Tepesi’ne 40 dönüm büyüklüğünde Kent Park çalışmasına başladık. İçerisinde otopark, kafeterya, çeşme, kamelya, teras ve diğer peyzaj çalışmalarına başlıyoruz. Bu hizmetlerimize ilave olarak Mut Kaymakamlığımızla ortaklaşa yürüteceğimiz ve maliyetlerini birlikte karşılayacağımız 200 yataklı Kız ve 200 yataklı Orta öğrenim erkek yurdumuzun temellerini atacağız” şeklinde konuştu.

“İlçemize kazandırmış olduğumuz hizmetler ve ileriye dönük adımları atacağımız bu özel güne bütün halkımızı davet ediyorum. Saat 9.30’da Cumhuriyet Meydanındaki törenimize ve coşkumuzu paylaşmaya bütün halkımızı davet ediyorum” diyen Başkan ORHAN; ilçemizde bir dizi işyeri açılışlarının da olacağını belirtti.



1071 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın