Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam114
Toplam Ziyaret780422
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mut Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısını, 02 Nisan’da gerçekleştirdi.

Belediye meclisi ilk olarak encümen üyeliği seçilmesini görüştü. Belediye Başkanı Murat ORHAN, encümen üyeliği için Durmuş Ali Yıldırım ve Ekrem Özcan’ı önerdi. Kapalı zarf usul ile yapılan seçimde, Ekrem Özcan ve Durmuş Ali Yıldırım meclis üyeliğine seçildi.

Encümen üyeliği seçiminden sonra, Bütçe Komisyonu Üyeliği seçimi görüşüldü. Belediye Bütçe Komisyonuna Mehmet Türkmen, Ümmü Yatmaz ve Mehmet Aydın seçildiler.

Belediye meclisi daha sonra İmar Komisyon Üyeliği seçimini görüştü. İmar Komisyonuna, Sultan Çopur, Halit Dursun Tapan ve Mustafa Işık seçildiler.

Belediye Meclisi gündemin bir diğer maddesi olarak 2012 yılı Faaliyet Raporunu görüştü. Faaliyet Raporunu, Belediye Meclis Başkan Vekili Durmuş Ali Yıldırım okudu.

Mut Belediyesi 2012 yılı faaliyet raporunun oylanarak kabul edilmesinin ardından, Meclis gündeminde İmar komisyonuna ilgili evrakların havalesi yer aldı. Belediye meclisi dilekçe sahibi vatandaşların talebini imar komisyonuna havale etti.

Gündemin devamında Meclise Havaleli Evrakların görüşülmesi yer aldı. Bu madde içerisinde Denetim Komisyonu Raporu okundu. Denetim Komisyonu Raporunu, Ümmü Yatmaz okudu. Daha sonra Memur Kadro İhdas dereceleri görüşüldü.

Belediye personellerinden memurların norm kadro çerçevesinde gerçekleşen atamalarına uygun olarak derecelendirmeleri belediye meclisince kabul edildi. Belediye araçlarından ekonomik ömrünü tamamlamış ve hurdaya ayrılan 2 aracın satışı görüşüldü ve kabul edildi.

İlçemiz ilave imar planıyla yeni açılan ve açılacak olan 25 yeni yolda sokak ismi verilmesi görüşüldü. 7 tanesi Cumhuriyet Mahallesi ve Yazalanı Mahallesi’nde de 18 yeni imar yoluna isim verildi. Meclis gündeminin sonunda sağlık alanında gelişmelerden söz eden Başkan Orhan, “Artık ilçemizde uzman doktor sıkıntımızı aştık. Bundan böyle özürlü bakım aylığı ve 2022 sayılı yasadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, heyet raporunu almak için Mersin’e gitmekten kurtuldular. Bu durumda ilçemizde yaklaşık 3 bin vatandaşımız bulunuyor. Mut Devlet Hastanemiz artık özürlü heyet raporu vermeye başladı. Bu güzel haberi kamuoyu ile paylaşmak ve müjdelemek istiyorum. Yine devlet hastanemize tomografi cihazı alındı. Belediye olarak elimizden gelen katkıyı verdik. Cumhuriyet Mahallemizdeki Toplum Sağlı Merkezimize, belediye olarak 186 bin lira nakit kaynak verdik. Halkımızın hizmetinde. Şimdi ilçemize 4 tane yeni 112 Acil Sağlık Merkez İstasyonu yapımı gündemde. Belediye olarak biz, yer tahsisini yapacağız. Bina tamamen hibe olarak yapılıp, teslim edilecek. Bunlar Yapıntı, Palantepe, Keleceköy ve ilçemiz yeni çevre yolu güzergahında Deveci Mahallesinde olmak üzere 4 merkezde bu adımı atacağız. Köylerimiz ihtiyar heyetinin, almış olduğu kararları belediye olarak bizde görüşeceğiz. Bu konuyu oylarınıza sunuyorum” dedi. Belediye meclisi 4 yeni 112 Acil Sağlık Merkezleri İstasyonu kurulması hususunda yer tahsisini kabul etti.



935 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın