Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam444
Toplam Ziyaret779072
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Motosiklet Sürücülerine Sıkı Denetim

Ehliyetsiz, kasksız ve ruhsatsız motosiklet kullanımının önüne geçilmesi, trafikte yaya ve sürücü güvenliğinin sağlanması için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce başlatılan sıkı denetimler aralıksız sürüyor. Söz konusu denetimlerde; ehliyetsiz, plakasız, sigortasız ve kasksız sürücülere para cezaları verilirken, kurallara uymayan araçlar çekiciye yüklenerek trafikten men ediliyor.

Yaz ayının gelmesiyle birlikte özellikle akşamları ana caddelerin motosiklet sürücüleri tarafından yarış pisti haline gelmesi, trafikte motosiklet kullanıcılarının karıştığı kazaların artması emniyet yetkililerini harekete geçirdi. Kask takmadan, ehliyetsiz, ruhsatsız motosiklet sürücülerine kesinlikle izin verilmiyor. Vatandaşları uyaran polis ekipleri, küçük yaşta çocukların motosikletle trafiğe çıkmasına müsaade etmediği gibi gerekli önlemleri de alıyor.

Konuyla ilgili yetkililerden edinilen bilgiye göre son iki hafta içerisinde ilçemizde yapılan denetlemede 71 araç kontrol edildi. Kontrol edilen 71 araçtan 23 araç trafikten men edilirken ehliyetsiz araç kullanan 22 kişiye ehliyetsiz araç kullanmaktan, motosiklet kullanırken kask takmayan 55 kişiye kask takmamaktan cezai işlem uygulandı. Yetkililerin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yaşanan acı olaylar sadece aileleri değil hepimizi üzüyor. Biz ceza kesmek istemiyoruz. Bu konuda vatandaşımıza düşen görevler var. Bizim tüm ikazlarımıza rağmen kurallara uymayanlara ceza kesmek durumundayız. Bu kapsamda da ilçe genelindeki denetimler büyük bir titizlik ve hassasiyetle sürdürülecek.

Haber: Abdurrahman AYDIN  



993 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın