Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam560
Toplam Ziyaret772499
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Türkiye'nin En Büyük Çanakkale Zafer Müzesi Mut'ta

Milletimizin üstün vatan sevgisi ve kahramanlığının sembolleştiği 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümünde Mut Belediyesi, Türkiye'nin en büyük Çanakkale Zafer Müzesi'ni ilçemize getiriyor.

Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN; "Vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanı olan Çanakkale'de binlerce şehidimiz ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçeğini tüm dünyaya göstermiştir. Ecdadımız, kendisinden çok daha güçlü bir orduyu Çanakkale Boğazı'nın sularına gömerek, bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bırakmışlardır. İnsanlık tarihinin en kanlı savaşlarından biri olan Çanakkale, aynı zamanda Türk Milleti'nin bir var olma ve onur mücadelesiydi" diyerek, Türkiye'nin en büyük seyyar müzesi özelliğine sahip Kültür Bakanlığı'na bağlı olan "1915 Çanakkale Seddü'l-Bahir Sanat Galerisi Müzesi" tüm halkımızın, özellikle de gençlerimizin şanlı tarihimizi canlı örneklerle görmeleri ve bu zaferin ne büyük zorluklarla kazanıldığını daha iyi anlayabilmeleri için 8 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 10.00'da Mut Kalesi Müze Binası'nda (Eski Ortaokul) açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Çanakkale Savaşı'ndan sonra o bölgeden toplanan yüzlerce malzemenin sergileneceği müzede; asker mektupları, kıyafetler, havada çarpışan mermiler, savaş malzemeleri gibi birçok tarihi belge bulunuyor.

Çanakkale konusunda uzman rehberler eşliğinde gezilebilecek müze 8 Nisan tarihinde açılacak ve 8-9-10-11-12 ve 13 Nisan tarihlerinde saat 09.00 ile 19.00 arasında ziyaret edilebilecek.



943 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın