Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam5
Toplam Ziyaret778633
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ

Açılış ve temel atma törenlerine katılmak amacıyla Mut ilçemize gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da yer aldığı toplantıda önemli müjdeler veren Bakan, Mut köylerinde sulama sorununun kalmayacağını bildirdi.

Mut Belediyesi Konferans Salonu'ndaki oturumda konuşan Bakan Çağlayan: "Yapamayacağımız hiçbir şeyi vaat etmiyoruz. Vaat ettiğimiz şeyleri de sonuna kadar yapıyoruz. Bu noktada yıllardır yapılamayan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temelini Nisan ayında atıyoruz. Akdeniz Oyunları kapsamında kullanılacak tesis inşaatlarındaki çalışmalar zamanında yetişecek. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'e bir hediyesi olan Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan 450 milyon TL değerindeki yatırımla birlikte Mut ilçemiz de kazanacak. Oyunlar için kentimize gelen misafirlerimiz Mut ilçemizi gezmeye gelecekler. Böylece Mutlu kardeşlerimiz kazanacak. Yapacak daha çok işimiz var. Geride bırakılan 4 yılda Mut Belediyemizin ilçeye yaptığı yatırım tutarı 64 milyon TL'ye geldi. Bu hizmetler Mutumuza helal olsun. Bunların daha fazlasını yapacağız. Bugün temelini attığımız tesislerin maliyeti 31 milyon TL. Milletimizin, ülkemizin ve vatandaşlarımızın hak ettiği yatırımları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ülkemiz ekonomisinin 23 Avrupa ülkelerinin ekonomisinden çok daha iyi durumda olduğuna vurgu yapan Bakan, "Geçtiğimiz günlerde yaptığımız temaslarda Danimarka Başbakanı Başbakanımıza 'Türk ekonomisinin nasıl bu kadar başarılı olduğunu anlatın' dedi. Hollanda'nın ekonomi bakanından başkanımızın bir dünya lideri olduğunu dinlemek beni gururlandırdı" ifadesini kullandı.

KÖYLERİMİZİN SULAMA SUYU SORUNU KALMAYACAK

Mut ilçemizin köylerinde yaşanan sulama sorunlarını ortadan kaldıracak projeler üzerinde çalışıldığını ifade eden Bakan Çağlayan şunları kaydetti: "Hacınuhlu ve çevre köylerdeki 160 dekarlık alanı sulayacak göletimizin ihalesi Eylül ayında yapılacak. Dereyurt ve Çukurbağ köylerimizde yapacağımız 25 milyon TL'lik yatırımla 4 bin 230 hektar arazi sulanacak. Kurtsuyu ile çevre köylerin sulama işlemlerinde kullanılacak projenin ihale bedeli ise 60 milyon TL olup, bunun ihalesine Eylül ayı içerisinde çıkacağız."

Mersin'in ve Mut ilçemizin yaş sebze-meyve üretiminde de önemli bir merkez olduğunun altını çizen Çağlayan, "10 Mayıs tarihinde Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'in başkanlığında bir toplantı gerçekleştirilecek. Bu toplantıda kayısı üretiminde üreticiden komisyoncuya kadar tüm arkadaşlarımızla önemli kararlar alınacak. Kayısı üretimi, hasat edilmesi, ambalajlanması ve ihraç edilmesine kadar birçok konuda önemli çalışmalar yapılacaktır" diye konuştu.

Bakan Çağlayan konuşmasının ardından, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte muhtarların sorunlarını dinledi. Mut Belediyesi Korosu'nun mini bir konserini de dinleyen Bakanın bağlama ile 'Çanakkale Türküsü'nü çalması renkli görüntüler oluşturdu.



1185 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın